Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Ένοχη σιωπή...

Το να θεωρείς ανανέωση στόλου, την ένταξη σ' αυτόν οχημάτων δεκαετούς προμεταχείρισης, ενώ διαθέτεις συνομήλικα και δεν εξετάζεις το πιθανόν κόστος ανακατασκευής τους, μόνο ως όπλο επικοινωνίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και όχι ως ενίσχυση συγκοινωνιών.

Αν δεν υπήρχαν στην αγορά δεκαοχτάμετρα ή έχοντα ανοιγόμενα παράθυρα και εύχρηστες ράμπες εμποδιζομένων, τότε υπήρχαν αρκετά παροπλισμένα εξ αιτίας των προηγούμενων, ναι, κυβερνήσεων, που θα μπορούσε να εξεταστεί η δυνατότητα αξιοποίησης τους.

Όταν έως και την τελευταία αγορά που έγινε παραπάνω από δέκα χρόνια πριν, θέτεις τις παραπάνω προδιαγραφές πχ για ράμπες σημαίνει ότι υπήρχε αυτή η δυνατότητα παραγωγής και αν σήμερα την αφαιρείς  κάνοντας εκπτώσεις στην δυνατότητα χρήσης της ως προαπαιτούμενο, σημαίνει ότι φωτογραφίζεις και όχι ότι ενδιαφέρεσαι.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες της πρωτεύουσας με την δήθεν ενίσχυση του προσωπικού τους, που δεν αναπλήρωσε τις πραγματικές ελλείψεις, παρά  εισήγαγε εργαζόμενους δεύτερης ταχύτητας, μεν την δήθεν ανανέωση του στόλου τους, με γηρασμένα οχήματα, την δήθεν ενίσχυση του έργου τους με την είσοδο του ιδιωτικού τομέα χωρίς νόμο πλαίσιο που να καθορίζει τις εργασιακές σχέσεις των εκεί εργαζομένων οι οποίοι ακολουθούν την τρίτη ταχύτητα και με την διατήρηση της τέταρτης ταχύτητας στο προσωπικό καθαρισμού, είναι ξεκάθαρος η ατραπός που έχουν πάρει.

Όσοι δεν το βλέπουν ας σκεφτούν και όσοι το βλέπουν ας αντιδράσουν.
Όσοι πάλι το βλέπουν αλλά σφυρίζουν παιάνες σ' αυτές τις πολιτικές τότε μάλλον εξυπηρετούν συμφέροντα αλλότρια αυτών για τα οποία έχουν ταχθεί.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου