Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, καταγγέλλει συνδικαλιστική δίωξη εργαζομένου στα Αστικά ΚΤΕΛ

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι "μαζί με την ΟΣΜΕ και τα Σωματεία των επαγγελματιών οδηγών, καταδικάζουν την συνδικαλιστική δίωξη συναδέλφου εργαζομένου στα Αστικά ΚΤΕΛ σύμφωνα με τις καταγγελίες του οικείου σωματείου".

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: 
"Πληθώρα εκπροσώπων των σωματείων, του Προεδρείου του ΕΚΗ και της ΟΣΜΕ, παραβρέθηκαν στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου την Δευτέρα 16/10/2017 για να συμπαρασταθούν στον απολυόμενο συνάδελφο, ο οποίος τόλμησε να προασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και τώρα ξαφνικά βρίσκεται χωρίς εργασία, με δυσμενή αποτελέσματα τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένεια του.

Απροκάλυπτα η Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ καθώς και ο ιδιοκτήτης του Λεωφορείου ισχυρίζονται μετά από 13 χρόνια εργασίας ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος δεν κατέχει πιστοποιητικό υγείας, παρά το γεγονός ότι το έχει καταθέσει με αριθμό πρωτόκολλου εισερχόμενου εγγράφου εδώ και πολλά χρόνια, ενώ παράλληλα κατέχει δίπλωμα Π.Ε.Ι που για την έκδοση του απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατάθεση πιστοποιητικού υγείας.

Προφανώς η Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ μαζί με τον ιδιοκτήτη του λεωφορείου προσπαθούν να κατασκευάσουν κατηγορίες εναντίον του εκλεγμένου εκπροσώπου των εργαζομένων, με σκοπό τον εκφοβισμό και την αποσιώπηση τόσο του σωματείου όσο και του συνόλου των εργαζομένων.

Το ΕΚΗ, η ομοσπονδία των επαγγελματιών Οδηγών ΟΣΜΕ και τα σωματεία, δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση τον εκφοβισμό και την δίωξη εκπροσώπων των εργαζομένων, το οποίο αποτελεί Δημοκρατικό και συνδικαλιστικό κεκτημένο των εργαζομένων.

Καλούμε τον Πρόεδρο, το Δ.Σ του Αστικού ΚΤΕΛ και τον ιδιοκτήτη του Λεωφορείου, να ανακαλέσουν την παραπάνω αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόλυση του συναδέλφου μας".  



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου