Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΟΑΣΘ: Στο κράτος κατέληγαν τα… ρέστα, που δεν έδιναν τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων μέσα στα λεωφορεία

Τα περίφημα… ρέστα που δεν έδιναν τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων μέσα στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ είχαν γίνει «σημαία» στην εκστρατεία «αποδόμησης» του Οργανισμού από τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Σπίρτζη τους έξι μήνες που προηγήθηκαν της κρατικοποίησης.

Μάλιστα, σχετικό εξώδικο είχε καταθέσει κατά του ΟΑΣΘ τον Σεπτέμβριο του 2016 μέλος του σημερινού Δ.Σ. του Οργανισμού. Και όμως, τα καθόλου ευκαταφρόνητα ποσά δεν τα «έκλεβε» ο ΟΑΣΘ από τους επιβάτες, όπως ανερυθρίαστα ισχυριζόταν ο υπουργός, αλλά κατέληγαν στο… κράτος!

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, τα ποσά από τα ρέστα καταχωρίζονταν χωριστά ως μέρος των εσόδων του ΟΑΣΘ και, κάθε τέλος του έτους, αφαιρούνταν με αντιλογισμό από την αντισταθμιστική εισφορά του κράτους προς τον ΟΑΣΘ (δηλαδή την επιδότηση του εισιτηρίου του Οργανισμού ώστε να ασκεί το κράτος την κοινωνική του πολιτική και να κρατείται το κόμιστρο σε συγκεκριμένα χαμηλά επίπεδα). 

Η διαδικασία του αντιλογισμού είχε ως αποτέλεσμα να αφαιρείται το συγκεκριμένο ποσό (ενδεικτικά 434.162 ευρώ το 2015 και 249.102 ευρώ μέχρι τον Ιούλιο του 2016) από την αντίστοιχη κρατική επιδότηση προς τον ΟΑΣΘ και να καταλήγει, με έναν κομψό και, κυρίως, αθόρυβο τρόπο, στα ταμεία του κράτους.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου