Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΣΕΘ: Ανασχεδιασμός των δρομολογίων των λεωφορείων του ΟΑΣΘ

Προτεραιότητες του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) είναι ο ανασχεδιασμός των υφιστάμενων δρομολογίων του ΟΑΣΘ, προς όφελος του επιβατικού κοινού, καθώς επίσης και ο σχεδιασμός των δρομολογίων πάνω στη βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΣΕΘ, Κώστα Αμπατζά.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Έρευνα στις Μεταφορές, που διεξάγεται στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), ο κ. Αμπατζάς σημείωσε πως οι παρεμβάσεις αυτές προσδιορίζονται χρονικά πριν από τα Χριστούγεννα.

Παράλληλα, εξήγησε πως ο ανασχεδιασμός, προβλέπει, μεταξύ άλλων, αύξηση των δρομολογίων, λαμβάνοντας υπόψη τις ελλείψεις και τα υπάρχοντα προβλήματα εξυπηρέτησης, ενώ αργότερα -με την λειτουργία της γραμμής του μετρό- τις νέες ανάγκες, που θα προκύψουν.

Τέλος, ο κ. Αμπατζάς ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως στόχος είναι να μπουν σε κίνηση περισσότερα από 400 λεωφορεία, σχεδόν διπλάσια αύξηση σε σύγκριση με τον στόλο, που λειτουργούσε όταν ανέλαβαν οι νέες διοικήσεις (240 λεωφορεία). 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου