Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Τροποποιούνται οι λεωφορειακές γραμμές 301 και 307

Την τροποποίηση των λεωφορειακών γραμμών 301 και 307 αποφάσισε ο ΟΑΣΑ ώστε να συνδέονται με σταθμούς του Μετρό και του Προαστιακού. 

Η γραμμή 301 Πεντέλη - Στ. Παλλήνη - Δημαρχείο Γέρακα θα επεκταθεί ως το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ η γραμμή 307 Σταθμός Δ. Πλακεντίας - Γλυκά Νερά - Σταθμός προαστιακού Κορωπί έχει ήδη συνδεθεί και με το σταθμό Κάντζα.


Από την 1 Οκτωβρίου 2017, η λεωφορειακή γραμμή 301 «Πεντέλη - Στ. Παλλήνη - Δημαρχείο Γέρακα» επεκτείνεται μέχρι τον σταθμό Δ. Πλακεντίας και μετονομάζεται σε 301 «Στ. Δ. Πλακεντίας - Ανθούσα - Πεντέλη».

Παράλληλα, ως το σταθμό Δ. Πλακεντίας επεκτείνεται και η γραμμή 301Β Τοπική Ανθούσας – Ντράφι που έχει 4 δρομολόγια από Δευτέρα ως Παρασκευή.

Με την εν λόγω τροποποίηση επιτυγχάνεται η άμεση σύνδεση των περιοχών της Παλαιάς Πεντέλης, της Ανθούσας και του Γέρακα με τον σταθμό μέσων σταθερής τροχιάς Δ. Πλακεντίας, εξασφαλίζοντας στους επιβάτες ταχύτερη πρόσβαση στο δίκτυο μετρό και στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, θα εξακολουθεί να υπάρχει η σύνδεση με τον σταθμό Παλλήνη. Το μήκος διαδρομής της γραμμής αυξάνεται κατά 3,6 χλμ. συνολικά. Στη νέα διαδρομή έχουν χωροθετηθεί 8 νέες στάσεις ανά κατεύθυνση.

Aπό τις 11 Σεπτεμβρίου 2017 λειτουργεί, στη νέα της μορφή, η λεωφορειακή γραμμή 307 «Σταθμός Δ. Πλακεντίας - Γλυκά Νερά - Σταθμός προαστιακού Κορωπί».

Η νέα διαδρομή περιλαμβάνει, και στις δυο κατευθύνσεις της, σύνδεση της περιοχής Παιανίας και Γλυκών Νερών με τον -πλησιέστερο προς αυτές τις περιοχές- σταθμό μέσων σταθερής τροχιάς, το σταθμό Προαστιακού και Μετρό «Κάντζα».

Με τον τρόπο αυτό, η γραμμή, στο σύνολό της, συνδέει τις εξυπηρετούμενες περιοχές με 3 συνολικά σταθμούς μέσων σταθερής τροχιάς, τον Στ. Δουκ. Πλακεντίας (αφετηρία), Στ. Κάντζα και Στ. Κορωπί (τέρμα).

Το μήκος διαδρομής της γραμμής αυξάνεται κατά 9,2 χλμ. συνολικά. Στη νέα διαδρομή έχουν χωροθετηθεί 12 νέες στάσεις ανά κατεύθυνση.

Η τροποποίηση των λεωφορειακών γραμμών πάντως δεν λύνει το πρόβλημα με τις αραιές διελεύσεις των λεωφορείων αφού οι συχνότητες των δρομολογίων των παραπάνω γραμμών φτάνουν ως και τη 1 ώρα. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου