Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Σκηνές απείρου κάλλους στους αθηναϊκούς δρόμους: Λεωφορειακή γραμμή... εξπρές «Ε14»

Το σκηνικό στο κέντρο της Αθήνας, γνώριμο: κίνηση, κορναρίσματα, μποτιλιαρίσματα, νεύρα, ζέστη και χιλιάδες άνθρωποι, επιβάτες των μέσων μεταφοράς -και όχι μόνο- να προσπαθούν να φτάσουν στον προορισμό τους.

Με δεδομένη, δε, την στάση εργασίας στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί, το κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους της πρωτεύουσας ξεκίνησε από πολύ νωρίς. 

Ο Κηφισός και στα δύο ρεύματα, αλλά ιδίως προς Αθήνα, η λεωφόρος Κηφισίας, η Αλεξάνδρας, η Μεσογείων ανά τμήματα και η Βουλιαγμένης ήταν μπλοκαρισμένοι στις 8 το πρωί, ενώ το ίδιο συνέβαινε και σε πολλούς άλλους μικρότερους δρόμους του Λεκανοπεδίου.

Πρόβλημα υπήρξε και στην άνοδο της λεωφόρου Συγγρού από το Πάντειο και πάνω, όπως και στη Αρδηττού και την Βασ. Κωνσταντίνου μέχρι το Χίλτον, στη Βασιλίσσης Σοφίας στην κάθοδο από τον Πύργο Αθηνών έως το Μέγαρο Μουσικής και σε όλους τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα.

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι, μετά τη λήξη της στάσης εργασίας (σημειωτέον, τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα ακινητοποιηθούν εκ νέου σήμερα, από τις 21:00 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης), η κατάσταση σταδιακά θα είχε ομαλοποιηθεί, αυτό -φυσικά- δεν συνέβη.

Χαρακτηριστικά, στις 15:30 το μεσημέρι, στην άνοδο της λεωφόρου Κηφισίας, τα οχήματα κινούνταν με βήμα... σημειωτόν. Τα λεωφορεία, δε, ακόμα πιο αργά, καθώς, ως συνήθως, οι λεωφορειόδρομοι είχαν... καταληφθεί από τους Ελληνάρες οδηγούς. Το λεωφορείο της γραμμής express, Σύνταγμα - ΟΑΚΑ (Ε14), έμοιαζε με μια κάποια... λύση. Φευ...

Οι πολίτες που περίμεναν στην στάση «Ερυθρός Σταυρός» επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο, αλλά οι πόρτες του έμεναν ανοιχτές και εκείνο δεν έκανε... βήμα. Έπειτα από κάποια λεπτά σιωπής και καθώς το λεωφορείο δεν ξεκινούσε, ο οδηγός αποφάσισε να... σπάσει τη σιωπή του και να λύσει το μυστήριο: «Περιμένω την αλλαγή μου» φώναξε, για να ενημερώσει τους ανυποψίαστους επιβάτες, που είχαν αρχίσει να αδημονούν. Κάποιοι δεν τον άκουσαν. «Περιμένω την αλλαγή μου, ρε φίλε» επανέλαβε σε επιβάτη που τον ρώτησε εκ νέου για ποιο λόγο το λεωφορείο δεν έλεγε να ξεκινήσει (σ.σ. τα στοιχεία του επιβάτη, που επικοινώνησε με το protothema.gr, βρίσκονται στην κατοχή μας).

Έπειτα από μερικά λεπτά αναμονής ακόμα, και ενώ πλέον η ώρα είχε πάει 16:00, η «λύση» εμφανίστηκε... πίσω από το Ε14. Ήταν το λεωφορείο της γραμμής «550» (Π. Φάληρο - Κηφισιά), στο οποίο έσπευσαν να επιβιβαστούν οι... απηυδισμένοι επιβάτες της -κατά τα άλλα- express γραμμής Ε14. Στοιβαγμένοι σαν... σαρδέλες σε ένα ήδη σχεδόν γεμάτο λεωφορείο, ξεκίνησαν εκ νέου για τον προορισμό τους.

Δυστυχώς, δεν πληροφορηθήκαμε για πόση ακόμα ώρα το Ε14 έμεινε εκεί, στη συμβολή της Κηφισίας με την Πανόρμου. Ελπίζουμε, ωστόσο, η αλλαγή κάποια στιγμή να έγινε, και ο νέος οδηγός να πήγε τους πιο... υπομονετικούς επιβάτες στον προορισμό τους...


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου