Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

ΟΑΣΘ: Διπλασιάζονται οι «έξυπνες» στάσεις στη Θεσσαλονίκη

Στόχο να κάνει τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης σύγχρονες και πιο... ανθρώπινες θέτει το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ, που πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον υπουργό Μεταφορών, υποδομών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη.

Στην τρίτη και τελευταία συνεδρίασή του, όπως πληροφορείται τα μέλη του νέου ΔΣ αποφάσισαν να κάνουν τις στάσεις του Οργανισμού... «έξυπνες».

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση που ελήφθη, θα ανατεθεί σε εταιρία να πραγματοποιήσει μελέτη για την επέκταση των «έξυπνων» στάσεων που υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα οι «έξυπνες» ή «τηλεματικές» στάσεις στο νομό είναι περίπου 200. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συμφώνησαν τον διπλασιασμό αυτών. Ανάλογη απόφαση ελήφθη και για τις στάσεις που βρίσκονται στην πόλη και μέσω ειδικού χειριστηρίου που διαθέτουν οι τυφλοί συμπολίτες μας... μιλούν. Οι είκοσι αυτές στάσεις που ενεργοποιούνται με το πάτημα ενός κουμπιού στο ειδικό χειριστήριο που έχουν οι τυφλοί επιβάτες αναμένεται να γίνουν σαράντα τους επόμενους μήνες.

«Αποφασίσαμε πως θα πρέπει να διπλασιαστεί ο αριθμός των έξυπνων στάσεων στη Θεσσαλονίκη. Κάποιες από αυτές έχουν προβλήματα και άλλες έχουν χαλάσει. Η προηγούμενη διοίκηση δεν ασχολήθηκε με το ζήτημα» αναφέρει το νέο μέλος του ΔΣ Φώτης Μπίμπασης.

Όπως αναφέρει ο κ. Μπίμπασης, «η κατεύθυνση του υπουργού και με την τοποθέτηση τη δική μου στο ΔΣ κινείται προς την κατεύθυνση να γίνουν οι αστικές συγκοινωνίες πιο προσβάσιμες και πιο προσπελάσιμες στα άτομα με αναπηρία. 

Το νέο ΔΣ ευελπιστεί να αναδείξει το κοινωνικό πρόσωπο του Οργανισμού. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε κινούνται και οι πρώτες αποφάσεις που έχει λάβει το νέο σχήμα: δωρεάν μετακινήσεις των ανέργων συμπολιτών μας, καλές συγκοινωνίες» δηλώνει ο κ. Μπίμπασης. Και καταλήγει: «όλα αυτά που αναφέρουμε τώρα έπρεπε να γίνουν χτες και όχι... αύριο».

Σημειώνεται πως το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού θα συνεδριάζει κάθε Πέμπτη, ενώ προτεραιότητά του είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της πόλης όσα περισσότερα αστικά γίνεται. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου