Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Ολυμπία Οδός: Τελειώνουν οι ασφαλτοστρώσεις, κλείνουν οι εκκρεμότητες

Αν έλεγε κανείς τον περασμένο Φεβρουάριο ότι σε μερικούς μήνες θα μιλούσαμε για το οριστικό τέλος του έργου το καλοκαίρι, μάλλον θα εισέπραττε ένα ειρωνικό σχόλιο. Η λειτουργία του αυτοκινητόδρομου τον περασμένο Απρίλιο, έκανε τους οδηγούς να ξεχάσουν τα μαύρα χρόνια της κατασκευής και τα προβλήματα στις μετακινήσεις.

Ο σύγχρονος δρόμος της Ολυμπίας Οδού άλλαξε τα δεδομένα και οι μετακινήσεις εκτός του ότι έγιναν απείρως καλύτερες, ανέδειξαν και τα σύγχρονα χαρακτηριστικά αυτού του δρόμου. Βέβαια, κατασκευαστικά έμειναν αυτό που στην κατασκευαστική γλώσσα ονομάζεται "μερεμέτια".

Οι ασφαλτοστρώσεις, η ολοκλήρωση των ανισόπεδων κόμβων, η αποπεράτωση κάποιων σημείων που έμειναν πίσω και ο εξωραισμός του ίδιου του δρόμου ήταν το κύριο μενού.

Σήμερα τα περισσότερα από τα παραπάνω "μερεμέτια" έχουν ολοκληρωθεί και οι τελευταίες πινελιές είναι εκείνες που θα κάνουν τη διαφορά. Στις ασφαλτοστρώσεις ολοκληρώθηκε το τμήμα μέχρι τα Αραχωβίτικα και τώρα μένει το τμήμα μέχρι το Ρίο.

Ήδη οι οδηγοί θα έχουν παρατηρήσει πόσο πιο "βελούδινος" και σχεδόν αθόρυβος είναι ο δρόμος. Σημαντικό είναι να πούμε ότι βήμα-βήμα ολοκληρώνεται και ο κόμβος Ρίου όπου ίσως να αποπερατωθεί όπως μαθαίνει το ypodomes.com μέχρι το τέλος Αυγούστου. Αν όχι τότε θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους όπως αναφέρει και η συμφωνία.

Τώρα στην περιοχή Κρυό από Κόρινθο προς Πάτρα υπάρχει μία παράκαμψη η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι μέχρι τις 15 Αυγούστου.

Μέχρι την 1η Αυγούστου θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τα όποια σιδηροδρομικά έργα και να αποσυρθεί η ΜΕΤΚΑ από την περιοχή του Δερβενίου για να γίνει οδοστρωσία και ασφαλτικά στο ρεύμα προς Πάτρα.

Αυτό που όμως ίσως είναι πιο σημαντικό για τους οδηγούς είναι πως ήταν το τελευταίο Σαββατοκύριακο που υπήρξαν σημαντικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καθώς αυτά ήταν απαραίτητα για τα ασφαλτικά και την στιγμή που αυτά ολοκληρώθηκαν, σημαίνει πως οι κορίνες των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα μας αποχαιρετήσουν.

Η διαδρομή Αθήνα-Πάτρα έχει πέσει σε περίπου 2 ώρες ευχάριστης, άνετης και ασφαλούς οδήγησης και τα μεγάλα οφέλη από τη λειτουργία της Ολυμπίας Οδού θα αρχίσουν να φαίνονται από εδώ και έπειτα.

Μεγάλος κερδισμένος είναι η Αχαϊα που για χρόνια έμενε σχεδόν αποκλεισμένη ενώ δίνεται η μεγάλη ευκαιρία για το Λιμάνι της Πάτρας να ανακάμψει και πάλι.

ΠΗΓΗ: Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου