Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Καταγγελία στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για απομάκρυνση οικονομικών αρχείων από τον ΟΑΣΘ

«Εδώ και μερικές μέρες είχαμε κάποιες πληροφορίες ότι υπήρχαν μετακινήσεις κάποιων αρχείων από τον ΟΑΣΘ προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Προκειμένου να διαφυλάξουμε τα στοιχεία του Οργανισμού ζήτησα από την Εισαγγελία υπηρεσίας να παρέμβει πράγμα που και έκανε, ενημέρωσα και την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα και να διαφυλαχθούν όλα τα στοιχεία που υπάρχουν στον Οργανισμό στο πλαίσιο της διαδικασίας που έχει ξεκινήσει μετά την ψήφιση του νέου νόμου για τη νέα δομή και μορφή που θα έχουν οι αστικές συγκοινωνίες στην Θεσσαλονίκη» σημείωσε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών και Υποδομών Θ. Βούρδας.

«Ζήτησα τη διασφάλιση ότι δεν θα απομακρυνθούν στοιχεία που αφορούν τη λειτουργία του Οργανισμού και ιδιαίτερα της Διεύθυνσης Οικονομικού προκειμένου αμέσως μετά την δημοσίευση του ΦΕΚ και τον ορισμό της νέας διοίκησης να ξεκινήσουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες σχετικά με το τι έχει γίνει στον Οργανισμό».

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι εκτός από τις πληροφορίες για μεταφορά αρχείων υπήρχε και φωτογραφικό υλικό που κατατέθηκε στην αστυνομική διεύθυνση.

Ερωτηθείς αν θεωρείται η μετακίνηση αυτή παράνομη πράξη απάντησε θετικά δηλώνοντας ότι «εφόσον γίνεται μεταφορά αρχείων και στοιχείων που αφορούν τη διαδρομή του οργανισμού είναι παράνομη πράξη καθώς αυτά θα πρέπει να παραδοθούν στη νέα διοίκηση για να ξεκινήσει η εκκαθάριση. Οι ευθύνες της διοίκησης είναι να παραδώσει άθιχτα τα αρχεία».

«Από την πλευρά της διοίκησης του ΟΑΣΘ αναφέρθηκε ότι το μόνο που μεταφέρονται είναι οι μετοχές» συνέχισε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών θέτοντας ωστόσο το ερώτημα «κατά πόσο χρειάζονται κούτες και σακούλες για να μεταφερθούν 350 μετοχές».

«Ακόμη όμως και αυτά είναι στοιχεία της εκκαθάρισης που θα ακολουθήσει, προκειμένου και οι μέτοχοι που δεν θα υπάρχουν πια να εκκαθαριστούν και να δούμε τι τους αναλογεί» διευκρίνισε σχετικά.

Να σημειωθεί ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου είναι πολύ σαφείς για την μεταβατική περίοδο μέχρι να ξεκινήσει την λειτουργία του ο νέος δημόσιος οργανισμός αστικών συγκοινωνιών και προβλέπει μεταξύ άλλων και διώξεις για τυχόν απομάκρυνση στοιχείων που αφορούν τον Οργανισμό.

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα για την δημοσίευση του ΦΕΚ και τον ορισμό νέας διοίκησης ο γενικός γραμματέας τόνισε ότι θα γίνουν άμεσα, πιθανόν και εντός αυτής της εβδομάδας. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου