Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Θεσσαλονίκη: Δεν αποκλείουν νέες κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις το προσεχές διάστημα, αφήνουν οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, με τον πρόεδρο του συνδικάτου τους, Δημήτρη Τσερμενίδη, να επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ "αρχές Ιουλίου θα είμαστε και πάλι απλήρωτοι για δύο μήνες". 

Το τι μέλλει γενέσθαι θα αποφασιστεί στη διάρκεια συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του συνδικάτου των εργαζομένων εντός της επόμενης εβδομάδας, όπου, σύμφωνα με δήλωση του κ. Τσερμενίδη, "θα σταθμίσουμε την κατάσταση και τις όποιες εξελίξεις και θα λάβουμε τις οριστικές μας αποφάσεις".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Στεφανίδης, επισήμανε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα το πρόβλημα με τις πληρωμές των εργαζομένων θα λυθεί. 

"Ο υπουργός Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, με διαβεβαίωσε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας το ελληνικό δημόσιο θα καταβάλλει στον Οργανισμό το ποσό των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ που προκύπτει από τη διαφορά ΦΠΑ. Από τις 20/7/2015 ο Οργανισμός εισέπραττε με 13% ΦΠΑ και απέδιδε με 23%, ποσοστό που από την 1/6/2016 ανέβηκε στο 24%", είπε ο κ. Στεφανίδης.

Έκανε, επίσης, γνωστό ότι σήμερα κατατέθηκε αίτημα, στον υπουργό Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, για να συναντηθούν την προσεχή Τρίτη, με σκοπό να γίνει συζήτηση εφ΄όλης της ύλης, για τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, απαντώντας στους εργαζομένους, που υποστηρίζουν ότι καθημερινά σημαντικός αριθμός λεωφορείων απουσιάζει από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, κατά παράβαση του νόμου, για τα προβλεπόμενα λεωφορεία που υποχρεούται να κυκλοφορεί καθημερινά ο Ο.Α.Σ.Θ, ο κ. Στεφανίδης δήλωσε: "μόνο για σήμερα είχα δηλωμένες 24 ασθένειες. Καλά θα κάνουν οι εργαζόμενοι να μην ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα γιατί θα βρεθούν εκτεθειμένοι". 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου