Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Πάτρα: «Τιμωρία» για τους επιβάτες, η αγορά εισιτηρίου μέσα στο λεωφορείο

Είναι ένα παράπονο που έχουν εκφράσει αρκετοί Πατρινοί, οι οποίοι χρησιμοποιούν συχνά τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ, πηγαίνοντας σε διάφορες περιοχές της Πάτρας.

Αν δεν έχουν πάνω τους εισιτήριο, μη έχοντας φροντίσει να προαγοράσουν ένα, είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν το ποσό των 2 ευρώ για να πάνε στον προορισμό τους. Όποιος και αν είναι αυτός (με εξαίρεση την γραμμή 11). Το ποσό των 2 ευρώ για έναν επιβάτη της α’ ζώνης, είναι ουσιαστικά το 75% επιπλέον της αξίας του εισιτηρίου.

Δηλαδή για τους επιβάτες που χρησιμοποιούν το πράσινο εισιτήριο που κοστίζει 1,20 ευρώ, τα 2 ευρώ σε περίπτωση που δεν έχουν προαγοράσει, ακούγονται σαν μία βαριά τιμωρία.

Μια τιμωρία, μάλλον, άδικη που επί της ουσίας δεν έχει καμία δικαιολογία. Γιατί μπορεί απλώς ο τιμωρημένος, κατά αυτόν τον τρόπο, επιβάτης να μην μπόρεσε να πάει σε κάποιο από τα σημεία που πωλούν εισιτήρια, σημεία που είναι συγκεκριμένα και δεν υπάρχουν παντού.

Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί σε αρκετές περιπτώσεις άνθρωποι του Αστικού ΚΤΕΛ να κατεβάζουν ηλικιωμένους από το λεωφορείο, προκειμένου να αγοράσουν ένα φθηνό εισιτήριο από περίπτερα ή και κιόσκια της εταιρείας.

Διαφορετικά τους αναγκάζουν να πληρώνουν 2 ευρώ, εικόνες που με λίγα λόγια δεν αρέσουν σε πολλούς επιβάτες που έχουν εκφράσει τα παράπονά τους για το όλο θέμα.

Όπως και να έχει σε εποχές κρίσης, όπου μετράει το κάθε ευρώ, τα 2 ευρώ για εισιτήριο εντός λεωφορείου, είναι κάτι που σίγουρα θα πρέπει να ξανασκεφτεί η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου