Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Απ. Αντωνούδης: Τον Ιούνιο η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης

«Νομίζω ότι θα πρέπει επιτέλους να πάρουν υπεύθυνες θέσεις και οι πολιτικοί και οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες του τόπου αλλά και τα πολιτικά κόμματα», σημείωσε ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, χαρακτηρίζοντας «αν όχι υποκριτικά, τουλάχιστον αντιφατικά μεταξύ τους» τα όσα έχουν ακουστεί τις προηγούμενες εβδομάδες, όπου υπήρξαν τοποθετήσεις «και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα», δηλαδή ότι δήθεν νοιάζονται για τους εργαζόμενους και δεν θέλουν να χαθεί καμία θέση εργασίας, αλλά ταυτόχρονα υποστηρίζουν τον ανοιχτό δημόσιο διεθνή διαγωνισμό. Αυτά, όπως σημείωσε, «θα πρέπει να ξεκαθαριστούν».

Ο ίδιος τόνισε επίσης πως «η σημερινή συγκυρία όπου ανοίγει το ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών και το μοντέλο που θα προχωρήσουν τα επόμενα χρόνια, είναι πολύ σημαντικό για την πόλη, γιατί σε λίγα χρόνια, σε 2-3 χρόνια, δεν θα έχουμε μόνο το ένα μέσο που είναι το λεωφορείο, αλλά θα έχουμε και το μετρό, θα έχουμε και τη θαλάσσια συγκοινωνία. 

Άρα λοιπόν πρέπει πραγματικά από τον νέο φορέα να επανασχεδιαστεί με τελείως διαφορετικό τρόπο απ’ ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζαμε τις αστικές συγκοινωνίες μέχρι σήμερα».

«Είναι πραγματικά μία ευκαιρία για τον τόπο, για την πόλη, να μπουν σε ορθές βάσεις οι αστικές συγκοινωνίες. 

Νομίζω ότι δεν πρέπει να χαθεί από την πόλη αυτή η ευκαιρία, θα πρέπει όλοι να συμβάλουν με τις δικές τους απόψεις και τις δικές τους δυνάμεις σε αυτήν την προοπτική και να μην μείνουν πίσω από υστεροβουλίες και πολιτικές σκοπιμότητες», υπογράμμισε επίσης, επικρίνοντας ταυτόχρονα «συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα και πολιτικούς φορείς», οι οποίοι «σήμερα αντιτίθενται στην οποιαδήποτε αλλαγή πάει να γίνει στις αστικές συγκοινωνίες με αιτιολογία η οποία νομίζω δεν έχει ισχυρή πολιτική βάση».

Παράλληλα, ο Απ. Αντωνούδης επισημαίνοντας την ανάγκη να δοθεί λύση στο πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, τόνισε πως σε αυτήν την κατεύθυνση υπάρχει ισχυρή βούληση όχι μόνο από την κυβέρνηση αλλά και από την κοινωνία. «Η κοινωνία το απαιτεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Εγνατία Οδός διοργανώνει την Παρασκευή στο συνεδριακό κέντρο Νικόλαος Γερμανός στη ΔΕΘ ημερίδα με θέμα «Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης». 

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και σε αυτήν θα συμμετέχουν ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, αυτοδιοικητικοί παράγοντες της πόλης, εκπρόσωποι φορέων, η διοίκηση και το συνδικάτο των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ κ.ά. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου