Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ θα συναντηθούν σήμερα οι εργαζόμενοι

Συνάντηση με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ θα έχει σήμερα ο πρόεδρος του Συνδικάτου των εργαζομένων στον Οργανισμό, Δημήτρης Τσερμενίδης, με αντικείμενο συζήτησης το θέμα της πληρωμής των δεδουλευμένων τους.

Την Πέμπτη και με βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν από τη σημερινή συνάντηση, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου, ώστε να λάβει αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις του και το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.

Το γεγονός ότι ο ΟΑΣΘ κέρδισε τη διαιτησία της περασμένης Δευτέρας και πρόκειται να λάβει από το ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 12,5 εκατ. ευρώ για τις οφειλές του έτους 2014 φαίνεται ότι απομακρύνει το ενδεχόμενο των κινητοποιήσεων, ωστόσο η τελική απόφαση πρόκειται να ληφθεί από το Δ.Σ. του Συνδικάτου την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης πρόκειται να ζητήσει στη σημερινή συνάντησή του με τους εργαζομένους να κάνουν λίγη υπομονή, ώστε να έρθουν στον Οργανισμό χρήματα από τα οφειλόμενα για να καλυφθεί η μισθοδοσία και όλα τα άλλα έξοδα που «τρέχουν». Από τη μεριά τους, οι εργαζόμενοι τηρούν στάση αναμονής.

«Ακόμη δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει. Μετά την απόφαση της διαιτησίας είμαι αισιόδοξος, καθώς αυτή δικαιώνει τον ΟΑΣΘ, ωστόσο πρέπει να δούμε το σκεπτικό της αλλά και τον τρόπο εφαρμογής της» σχολίασε στο Thestival ο κ. Τσερμενίδης και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζουμε αν θα πληρωθούμε άμεσα. Θα ακούσουμε τι έχει να μας πει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ και αύριο θα αποφασίσουμε πώς θα κινηθούμε εμείς». 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου