Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Χρ. Σπίρτζης: Η σύμβαση του ΟΑΣΘ είναι καραμπινάτη παρανομία

Ειλημμένη απόφαση χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, την ύπαρξη δύο δημόσιων φορέων αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή και της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Μιλώντας σε εκδήλωση για τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης, που διοργάνωσε σήμερα η Εγνατία Οδός ΑΕ, ο κ. Σπίρτζης διαβεβαίωσε ακόμη ότι θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας τόσο στον ΟΑΣΘ, όσο και στο ΣΑΣΘ, ενώ διατύπωσε την εκτίμηση ότι θα χρειαστεί επιπλέον προσωπικό, ιδίως επιστημονικό, καθώς “δεν είναι δυνατόν, για παράδειγμα, να υπάρχουν μόνο οκτώ πολιτικοί μηχανικοί”.

Ο ίδιος επισήμανε ότι εδώ και έξι μήνες πραγματοποιείται ειλικρινής διάλογος για τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης, ενώ πρόσθεσε: “η αρχή της αποξήλωσης του πουλόβερ είναι κάτι που πονάει, το καταλαβαίνω, αλλά δεν θα σταματήσω”. 

Κατά τον κ. Σπίρτζη, “η σύμβαση του ΟΑΣΘ είναι καραμπινάτη παρανομία, καθώς δεν εστάλη ποτέ στο ελεγκτικό Συνέδριο και δεν πέρασε η αναθεώρηση το 2009”.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Σπίρτζης, ερωτηθείς για τη διαδικασία εκκαθάρισης του Οργανισμού, καθοδόν προς τον Δεκέμβριο του 2019, ανέφερε ότι θα ακούσει τις θέσεις όλων των εμπλεκομένων και των φορέων της πόλης και αναλόγως θα πράξει. 

Έχει ήδη στα χέρια τις προτάσεις εκ μέρους της διοίκησης του ΟΑΣΘ και εκ μέρους των εργαζομένων, που φαίνεται να στηρίζουν τις θέσεις του Υπουργού.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, επισήμανε: “Καμιά πρωτοβουλία δεν έχει αναληφθεί τα τελευταία χρόνια για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, γιατί αυτό βόλευε πολλούς. 

Οι πολιτικοί ήταν αμέτοχοι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μιλούσε, γιατί μάλλον ήταν βολεμένη και η διοίκηση και οι εργαζόμενοι ήταν αμίλητοι, γιατί επίσης ήταν βολεμένοι. Κανείς δεν βοήθησε από την πολιτική ηγεσία τη Θεσσαλονίκη”. Ο ίδιος συνεχάρη την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών για τις πολιτικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου