Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Έλαβε άδεια το υδατοδρόμιο Πάτρας, δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ

Ενισχύονται οι ελπίδες για τη δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων. Έτσι, μετά τους Παξούς και την Κέρκυρα, άδεια υδατοδρομίου έλαβε το λιμάνι της Πάτρας.

Το σχετικό ΦΕΚ δημοσιεύτηκε, στο οποίο αναφέρεται ότι οι υπουργοί Μεταφορών και Ναυτιλίας αποφάσισαν τα ακόλουθα:
  • Χορηγούμε στον «Οργανισμό Λιμένος Πατρών Α.Ε.» άδεια λειτουργίας αεροδρομίου επί υδάτινης επιφάνειας στη θαλάσσια περιοχή του Λιμένα Πατρών για τη χρήση της από υδροπλάνα.
  • Το υδατοδρόμιο λειτουργεί ως τόπος από/προσθαλάσσωσης υδροπλάνων με σκοπό τη μεταφορά επιβατών, ταχυδρομείου και φορτίου, την εξυπηρέτηση πτήσεων της Γενικής Αεροπορίας, πτήσεων αεροπορικών εργασιών και την παροχή πτητικής εκπαίδευσης.
  • Επιτρέπεται η πραγματοποίηση πτήσεων εσωτερικού και μόνο.
  • Η αστική ευθύνη του υπευθύνου λειτουργίας και εκ- μετάλλευσης του Υδατοδρομίου και των προστηθέντων του για βλάβες ή ζημίες σε τρίτους από τη λειτουργία αυτού καλύπτεται μέχρι ποσού ενός εκατομμυρίου Ευρώ (1.000.000,00 €) για κάθε βλάβη ή ζημία και συνολικού ποσού ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.000.000,00 €) ετησίως.
Οι εξελίξεις είναι συνεχείς στην αγορά των υδροπλάνων, αφού τις επόμενες ημέρες πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για τα υδροπλάνα. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου