Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Συνάντηση Σπίρτζη - Δημάρχων Θεσσαλονίκης για τις αστικές συγκοινωνίες

Το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται να συναντηθεί ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, με τους δημάρχους του νομού Θεσσαλονίκης στην ΠΕΔ-ΚΜ προκειμένου να θέσουν επί τάπητος το προσχέδιο νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες στην πόλη.

Το προσχέδιο νόμου κατατέθηκε πριν το Πάσχα για διαβούλευση στους δημάρχους ενώ οι τελευταίοι σε σύσκεψή τους στις 13 Απριλίου αποφάσισαν να καταθέσουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους στην ΠΕΔ-ΚΜ και στη συνέχεια να τις θέσουν στον υπουργό σε συνάντηση μαζί του.

Οι δήμαρχοι στην τελευταία συνάντησή τους στην ΠΕΔ-ΚΜ εξέφρασαν επιφυλάξεις για ορισμένα σημεία του προσχεδίου και συγκεκριμένα για το αν το συγκοινωνιακό έργο πρέπει να εκτελείται από κρατικό φορέα ή πρέπει να εκπονηθεί διαγωνισμός με την συμμετοχή ιδιωτών ακόμη και του ίδιου του ΟΑΣΘ για την ανάληψη του έργου, πρόκειται να συμμετάσχουν σε έναν εκτενή διάλογο με τον υπουργό για τα ζητήματα αυτά.

Παράλληλα ξεκαθαρίζουν πως κόκκινες γραμμές τους παραμένουν η δέσμευση του υπουργού για μη αύξηση του κομίστρου, η μη απώλεια θέσεων εργασίας αλλά επίσης και η αναβάθμιση των υπηρεσιών. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου