Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής στη διαιτησία του ΟΑΣΘ για οφειλές του δημοσίου

Για τις 8 Μαΐου αναβλήθηκε, για τέταρτη φορά, η εκδίκαση της προσφυγής του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) στη διαιτησία, ο οποίος διεκδικεί ποσό ύψους 14,5 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο για οφειλές οι οποίες αφορούν την εκκαθάριση του 2014, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης.

Η διοίκηση του οργανισμού περιμένει να «κλείσει» το 2014 και μετά αναμένεται να προσφύγει εκ νέου στη διαιτησία, ζητώντας άλλα 100 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο, εκ των οποίων τα 47 εκατ. αφορούν οφειλές για το 2015 και τα υπόλοιπα 53 εκατ. για το περσινό έτος.

Υπογραμμίζεται δε, ότι ο ΟΑΣΘ πορεύεται από τον Απρίλιο μονάχα με την κρατική επιχορήγηση, η οποία ανέρχεται περίπου στα 4,1 εκατ. ευρώ μηνιαίως, συν τις εισπράξεις από τα εισιτήρια. 

«Το ελληνικό δημόσιο οφείλει στον ΟΑΣΘ 130,5 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα του οργανισμού μηνιαίως ανέρχονται σε 7,5 εκατ. ευρώ και τα έξοδα διαμορφώνονται σε 11 εκατ. ευρώ. Όπως γίνεται αντιληπτό, η κατάσταση όπως έχει, δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμη», επισήμανε ο πρόεδρος του οργανισμού.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ είναι απλήρωτοι έναν μήνα, ενώ μεταξύ 12-15 Μαΐου θα ξεκαθαρίσει εάν θα μεγαλώσει αυτό το διάστημα. 

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του οργανισμού, Δημήτρης Τσερμενίδης, είχε επισημάνει την προηγούμενη εβδομάδα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι αύριο ή μεθαύριο θα συγκληθεί διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους στη συνέχεια. Ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για κινητοποιήσεις, ενώ εξέφρασε και την έντονη δυσαρέσκειά του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου