Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρά η επέκταση του τραμ στην Πειραιά

Mε πυρετώδεις ρυθμούς προχωρά η επέκταση του τραμ από το Νέο Φάληρο στον Πειραιά, με στόχο την ολοκλήρωση της γραμμής μέχρι το τέλος του έτους.

Εκτός από την συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση οι περιοχές του Πειραιά θα αναβαθμισθούν σημαντικά καθώς η Αττικό Μετρό θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής διέλευσης με τη δημιουργία χώρων πρασίνου, όπου προβλέπεται να φυτευτούν 1.200 δένδρα και την ανάπλαση πάρκων καθώς και την εγκατάσταση ενός σύγχρονου συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων με υπόγειους κάδους συλλογής.

Συνολικά η επέκταση είναι 5,4χλμ σε μήκος και θα έχει 11 στάσεις. Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό η πρόοδος που καταγράφεται μέχρι σήμερα είναι η ακόλουθη:
  • Στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου, ξεκίνησαν και βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής τροχιοδρόμου από τη στάση Ν. Φάληρο μέχρι την οδό Καραολή. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες επιδομής του τροχιοδρόμου από την οδό Καραολή μέχρι τη γέφυρα Παπανδρέου.
  • Στη γέφυρα Παπανδρέου, προγραμματίζεται άμεση έναρξη (κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κατασκευή) του πολυκάναλου.
  • Στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, ολοκληρώθηκε η επιδομή του pocket και σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση σιδηροτροχιών.
  • Στην οδό Βασ. Γεωργίου, σε εξέλιξη βρίσκεται η αρχαιολογική ανασκαφή στις περιοχές τροχιοδρόμου από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι τη Φίλωνος και στη θέση κατασκευής του Υ/Σ (στο Ρολόι).
  • Στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, ξεκίνησαν και βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες ΟΚΩ στον κόμβο με την οδό Β. Γεωργίου.
  • Στην Ακτή Ποσειδώνος, ξεκίνησαν και βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.  


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου