Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Η Θεσσαλονίκη αποκτά ηλεκτρικά λεωφορεία

Τι θα λέγατε αν σε λίγο καιρό μπαίνατε σ’ ένα λεωφορείο της γραμμής στη Θεσσαλονίκη και ήταν ηλεκτρικό; Μάλλον θα αναρωτιόσασταν αν μπήκατε σε σωστό λεωφορείο. 

Όμως αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα πράξη στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα αποκτήσει ηλεκτρικά λεωφορεία. Αυτό αποκάλυψε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης. 

“Η σοβαρή παρέμβαση στο δήμο θα είναι η ηλεκτροκίνηση. Θα έχουμε σύντομα ηλεκτρικό λεωφορείο που θα ξεκινάει από την περιοχή του Ασβεστοχωρίου και θα φθάνει μέχρι και την πλατεία Δημοκρατίας στο Βαρδάρη όπου θα υπάρχει η δυνατότητα μετεπιβίβασης στο μετρό της πόλης ή σε άλλη γραμμή για να κινηθεί ο ενδιαφερόμενος δυτικά”, ανέφερε ο κ Δανιηλίδης.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως: “η συγκεκριμένη γραμμή θα δώσει τη δυνατότητα της απόλυτα οικολογικής μετακίνησης. Σίγουρα θα υπάρξει οικονομική, περιβαλλοντική και συγκοινωνιακή μελέτη. Είναι βασικός άξονας που εξυπηρετεί πάνω από 250.000 πολίτες καθημερινά. 

Θέλουμε να υπάρξει σταθερή συνοικιακή εξυπηρέτηση η οποία θα είναι γρήγορη. Σήμερα για να διανύσει κάποιος την συγκεκριμένη διαδρομή χρειάζεται 35-40 λεπτά μέχρι και μία ώρα, ενώ όταν θα υλοποιηθεί ο χρόνος θα κυμαίνεται κοντά στα 10 λεπτά”, δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών.

Τέλος ο κ. Δανιηλίδης επισήμανε πως: “η χρηματοδότηση μπορεί να προέρθει από πόρους απορρόφησης ενός ποσού από το νέο ΕΣΠΑ, υπάρχει δέσμευση της πολιτείας ότι θα χρηματοδοτήσει μέρος του έργου, υπάρχει προσπάθεια του Δ. Θεσσαλονίκης για χρηματοδότηση από την παγκόσμια τράπεζα, καθώς και από ίδιους πόρους”, ολοκλήρωσε ο κ. Δανιηλίδης. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου