Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Το νέο ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα από τα πρώτα «αγκάθια» του Νέου Γ.Γ.Μεταφορών

Ένα από τα πρώτα καθήκοντα, τα πρώτα προβλήματα του νέου Γενικού Γραμματέα Μεταφορών μετά τον επίσημο διορισμό του (αναφερόμαστε στον Θάνο Βούρδα) είναι να προχωρήσει το αιώνιο έργο κατασκευής ενός μοντέρνου Τερματικού Υπεραστικών Λεωφορείων στον Ελαιώνα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως γράφει το ypodomes.com, ο σχετικός διαγωνισμός εφόσον έχει ως αντικείμενο μόνο το κτίριο και όχι συνοδά έργα στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα εκτιμάται πως θα ανέλθει στα 90 εκ. ευρώ. 

Το εν λόγω κόστος υπολογίζεται πώς θα μπορούσε να καλυφθεί είτε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και το γνωστό «πακέτο Γιούνκερ», είτε από δανεισμό των ΚΤΕΛ, είτε από την κοινοπραξία εταιρειών που θα αναλάβουν την κατασκευή του έργου.

Με την ονομασία «Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων» (ΚΣΥΛ), ο εν λόγω σταθμός ΚΤΕΛ προβλέπεται να κατασκευαστεί πάνω από το αμαξοστάσιο του Μετρό στην περιοχή του Ελαιώνα και για το λόγο αυτό, έχει υπογραφεί ήδη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των ΚΤΕΛ, του δήμου Αιγάλεω και της Αττικό Μετρό.

Πληροφοριακά αξίζει να αναφέρουμε πως ο ΚΣΥΛ υπολογίζεται πως θα εξυπηρετεί 35.000 αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών σε ημερήσια βάση, διαθέτοντας 70 θέσεις στάθμευσης λεωφορείων καθώς και άλλες 23 θέσεις στάθμευσης για διεθνείς γραμμές. 

Οι εμπορικές χρήσεις θα εκτείνονται σε 16.000 τ.μ. ενώ, 50.000 τ.μ. αναμένεται να είναι το εμβαδόν που θα καταλαμβάνουν οι υποδομές για τα ΚΤΕΛ, τα Ταξί και τις αστικές συγκοινωνίες. 

ΠΗΓΗ: ypodomes.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου