Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Ισπανία: Το Μπιλμπάο προσθέτει δύο πλήρως ηλεκτρικά λεωφορεία Irizar i2e στο στόλο του

Το Μπιλμπάο απέκτησε δύο νέα, πλήρως ηλεκτρικά λεωφορεία Irizar i2e. Τα οχήματα αυτά προστίθεται στο στόλο Bilbobus και θα λειτουργούν σε αρκετές γραμμές.

Τα δύο νέα, πλήρως ηλεκτρικά και μηδενικών ρύπων λεωφορεία Irizar i2e μήκους 12-m, σχεδιάστηκαν με σκοπό τη βελτιστοποίηση της χρήσης ενέργειας, αυξάνοντας την απόδοση των αστικών λεωφορείων του Bilbobus.

Τελείως αθόρυβα, προσφέρουν αυτονομία άνω των 200 χλμ. και περιλαμβάνουν μπαταρίες νατρίου-νικελίου που παρέχουν ισχύ στον ηλεκτροκινητήρα, πετυχαίνοντας ονομαστική ροπή 1500 Nm και ισχύ 180 kW. Το όχημα ανακτά την ενέργεια πέδησης με τη μορφή ηλεκτρισμού, αυξάνοντας έτσι τη ζωή της μπαταρίας.

Πέραν του ότι διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά άνεσης, συνδεσιμότητας και ασφάλειας που απαιτεί το Bilbobus, εφοδιάζονται με φορτιστές USB καθώς και όλα τα συστήματα για βέλτιστη διαχείριση του στόλου.

Επιπλέον, η Irizar προσφέρει τους σταθμούς φόρτισης και το ευφυές σύστημα φόρτισης των λεωφορείων που έχει εξελίξει η JEMA (μία εταιρεία του Irizar Group), το οποίο διαχειρίζεται και βελτιστοποιεί αυτόματα την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

«Με αυτή την αγορά, το Bilbobus γίνεται το πρώτο δημόσιο δίκτυο οδικών μεταφορών που περιλαμβάνει ηλεκτρικά οχήματα στο στόλο του,» δήλωσε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος και Σύμβουλος του Υπουργείου Μεταφορών και Περιβάλλοντος, Αλφόνσο Τζιλ και πρόσθεσε: 

«Το Bilbao βρίσκεται για μία ακόμα φορά στο προσκήνιο της τεχνολογικής καινοτομίας προσφέροντας τις υπηρεσίες του με καθαρή αίσθηση καθήκοντος αφενός και συνεχή βελτίωση αφετέρου, αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες». 

Αυτή η πρωτοβουλία «αποτελεί τμήμα της δέσμευσης του Δημοτικού Συμβουλίου προς το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα, αλλά και την ανεύρεση λύσεων που μειώνουν τις επιπτώσεις των μετακινήσεων στο περιβάλλον και την αναζήτηση βιώσιμων εναλλακτικών εφαρμογών.»


Το πλήρως ηλεκτρικό λεωφορείο Irizar i2e του Irizar Group 
Με εξέλιξη και παραγωγή βασισμένη στην Ευρωπαϊκή τεχνολογία του Group και με μία προσέγγιση συνολικού κύκλου ζωής, το Irizar i2e είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής δέσμευσης του Group στην καινοτομία με σκοπό να γίνει σημείο αναφοράς στη βιώσιμη αστική μετακίνηση.

Το Irizar i2e αποτελεί μία βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον λύση αστικής μετακίνησης που απαντά στις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες του τομέα αστικών μεταφορών. Το λεωφορείο i2e έχει πολύ χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα 8.45 g CO2 eq./km.p (ανά χιλιόμετρο και επιβάτη). 

Συγκριτικά με ένα συμβατικό λεωφορείο με κινητήρα καύσης, εξοικονομούνται περίπου 800 τόνοι CO2 σε ολόκληρη τη διάρκεια λειτουργικής ζωής.

Δοκιμές καταδεικνύουν την απόδοση και λειτουργική οικονομία 
Σημαντικές Ευρωπαϊκές πόλεις με σταθερή δέσμευση στη βιωσιμότητα όπως Σαν Σεμπαστιάν, Βαρκελώνη, Μητροπολιτική περιοχή της Βαρκελώνης, Βαλένθια, Λονδίνο και τώρα το Μπιλμπάο έχουν λεωφορεία που λειτουργούν στις γραμμές τους με επιτυχημένα δεδομένα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι έξι λεωφορεία Irizar i2e αποτελούν την πρώτη 100% ηλεκτρική γραμμή της Γαλλίας στη Μασσαλία. Το επίπεδο ικανοποίησης των χρηστών είναι αυτή τη στιγμή 99%.

Επιπλέον, πόλεις όπως οι Bayonne, Παρίσι, Νίκαια, Μαδρίτη, Μάλαγα, Le Havre, Grenoble και άλλες που σύντομα θα προστεθούν έχουν κάνει επιτυχημένες δοκιμές με αυτά τα οχήματα. 

ΠΗΓΗ:  novasports.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου