Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

"Βρυχήθηκε" το πρωί η Παναγοπούλα, καθησυχάζει η Ολυμπία Οδός

Μικρής έκτασης πτώσης πετρών είχαμε νωρίς σήμερα στο πρωί στην περιοχή της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου - Πατρών στο ύψος της Παναγοπούλας. 

Το σημείο είναι διαβόητο για το δύσκολο έδαφος που έχει και το οποίο κατά καιρούς προκαλεί πονοκεφάλους για την αντιμετώπιση του.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Ολυμπίας Οδού πρόκειται για ένα συμβάν το οποίο δεν είναι ανησυχητικό καθώς τόσο η έκταση του όσο και η γενικότερη συμπεριφορά του μέχρι τώρα εξελίσσεται ικανοποιητικά. Όπως σημειώθηκε το φαινόμενο είναι φυσικό αλλά η ποσότητα της πτώσης των πετρών ήταν μικρή, γεγονός που χαρακτηρίζει το συμβάν ελεγχόμενο.

Παρόλα αυτά κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει έκτακτη κυκλοφοριακή ρύθμιση κατά τη διάρκεια της οποίας και οι δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας μεταξύ των Κόμβων Σελιανιτίκων (Χ.Θ. 182,7) και Ρίου (Χ.Θ. 206,3) εκτρέπονται στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών.

Σύμφωνα με τις εκτιμησεις των ανθρώπων της Ολυμπίας Οδού θα εξεταστεί το φαινόμενο για 3 ημέρες και τόση θα είναι και η διάρκεια των εργασιών προληπτικής συντήρησης πρανών από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (ΑΚΤΩΡ, μέλος της Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ).

Η περίπτωση της περιοχής της Παναγοπούλας είναι γνωστή για την ασταθή συμπεριφορά της, με κατολισθήσεις κυρίως και για αυτό το λόγο επελέγη η λύση της κατασκευής σειράς από σηράγγων αντί για ανοιχτά τμήματα στην περιοχή τόσο για τον αυτοκινητόδρομο όσο και για τον Σιδηρόδρομο. 

Το μήκος τους είναι το μεγαλύτερο σε όλη την Πελοπόννησο και με την ολοκλήρωση και λειτουργία τους πιστεύεται ότι παρόμοια προβλήματα θα αποτελέσουν παρελθόν.

Σημαντικό στοιχείο για τους οδηγούς που θα περάσουν από το σημείο αυτές τις μέρες είναι να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.

ΠΗΓΗ: Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου