Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Λονδίνο: Περίπου 100 πτήσεις ακυρώθηκαν από το αεροδρόμιο Heathrow, λόγω πυκνής ομίχλης

Περί τις 100 πτήσεις έχουν ακυρωθεί σήμερα από το Διεθνές Αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατεί στην περιοχή.

«Ο ομιχλώδης καιρός στο νοτιοανατολικό τμήμα (της Αγγλίας) μειώνει την ορατότητα στο Ηeathrow», διευκρινίζει σε e-mail του προς το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου, ο οποίος καλεί τους επιβάτες να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία για να ρωτήσουν σχετικά με την πτήση τους.

Το Gatwick, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, επλήγη επίσης, αλλά σε μικρότερο βαθμό, καθώς η ομίχλη προκάλεσε την ακύρωση 10 περίπου πτήσεων.

Η ομίχλη, η οποία αναμένεται να διαλυθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της στη διάρκεια της ημέρας, συνοδεύεται από πολύ υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Λονδίνο, τη νοτιοανατολική και την ανατολική Αγγλία, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Στις τρεις αυτές περιοχές, το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης έφτανε στο 10 της κλίμακας μέτρησης του υπουργείου, δηλαδή στο ανώτατο επίπεδο και οι αρχές συνιστούν στους πολίτες να περιορίσουν τις φυσικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα στους εξωτερικούς χώρους. 

ΠΗΓΗ: zougla.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου