Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των εορτών

Ανοιχτό αφήνουν το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των γιορτών, καθώς όπως αναφέρουν δεν τους έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενοι μισθοί. 

Για εμπαιγμό από τη διοίκηση του Οργανισμού και του υπουργείου Οικονομικών έκανε λόγο, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης. Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδικάτου θα συνεδριάσει την Δευτέρα για να αποφασίσει την περαιτέρω στάση του.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους η νομοθετική ρύθμιση για την απόδοση του ΦΠΑ στον ΟΑΣΘ έγινε νόμος, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, έχουν υπογράψει οι αρμόδιοι υπουργοί και θα έπρεπε μέχρι χθες να είχαν κατατεθεί τα χρήματα στους λογαριασμούς τους, κάτι που δεν έγινε.

«Έχουμε ενημερώσει, ότι εάν η Θεσσαλονίκη μείνει χωρίς συγκοινωνία καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, οι μόνοι που δεν θα ευθύνονται είναι οι εργαζόμενοι. Παράλληλα, με τις ενέργειές μας που συνεχίζονται θα είμαστε όλοι σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή για λήψη μέτρων», τονίζεται σε ανακοίνωση των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ επισημαίνει σε ανακοίνωση ότι δημιουργήθηκε πρόβλημα στο σύστημα του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αναμένεται να ξεπεραστεί και το αργότερο μέχρι την Τρίτη θα καταβληθούν τα χρήματα, ώστε να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι του Οργανισμού. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου