Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Οι κρεμαστοί -σε λεωφορεία- κήποι της Μαδρίτης (Βίντεο)

Τα «λεωφορεία - κήποι» και οι περιορισμοί στην κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων είναι μέτρα που εισάγουν οι Αρχές της ισπανικής πρωτεύουσας για να μειώσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Για να γίνει η πόλη πράσινη, κυριολεκτικά και μεταφορικά, εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα με το όνομα “muévete en verde” (κινηθείτε με πράσινο) όπου φυτεύονται κήποι στη σκεπή των λεωφορείων, με την ελπίδα τα φυτά να απορροφήσουν το περίσσιο διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με την The Telegraph, ο επικεφαλής του προγράμματος, José Antonio Antona, δήλωσε: «Κάθε κήπος θα σχηματιστεί από μεταλλικά πλέγματα και βιώσιμα υλικά που αντέχουν στην κίνηση και δεν αφήνουν νερό να διαρρεύσει».

Οι κήποι στρώνονται με τάπητα σέδου (παχύφυτου) και άλλα φυτά, παρόμοια με αυτά που φυτεύονται σε σκεπές κτιρίων - ενέργεια που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, τόσο σε ιδιωτικές κατοικίες όσο και σε δημόσια κτίρια. Κήποι θα φυτευτούν επίσης και πάνω στα στέγαστρα στις στάσεις των λεωφορείων.

Προς το παρόν, τα «λεωφορεία-κήποι» θα δρομολογηθούν μόνο στις διαδρομές 27 και 34, όπου μεταφέρθηκαν 17 εκατομμύρια επιβάτες το 2015.

Δείτε στο παρακάτω video πώς δημιουργείται ένας τέτοιος κινούμενος κήπος:ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου