Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Παρεμβάσεις για μείωση του κόστους μετακίνησης των εργαζομένων στο Θριάσιο Πεδίο, με την συνεργασία ΟΑΣΑ - ΕΚΕΔΑ

Σημαντικό και ενδιαφέρον θέμα αποτελεί το ημερήσιο και τελικά το μηνιαίο κόστος μετακίνησης των εργαζομένων από και προς την εργασία τους, ειδικά στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Για να μην εξανεμίζεται μέρος του μισθού σε τέτοιες δαπάνες, βρίσκεται σε εξέλιξη μία ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας και Δυτικής Αττικής, με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Μεταφορών.

Όπως αναφέρει το ΕΚΕΔΑ: «Η περιοχή που έχει στην ευθύνη του το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας είναι η μεγαλύτερη Βιομηχανική Περιοχή της χώρας.

Οι βιομηχανίες , οι βιοτεχνίες, το Logistic και ένα σωρό χώροι εργασίας με άλλες δραστηριότητες είναι κατανεμημένες ίσως στην πιο άναρχη και χωρίς υποδομές περιοχή.

Από την ΒΙΠΕ ΜΑΝΔΡΑΣ έως και τα Λιόσια με την κατάσταση που επικρατεί ειδικά στην λεωφόρο ΝΑΤΟ, η μετακίνηση εργαζομένων από και προς την εργασία τους είναι καθημερινός γολγοθάς.

Ακόμα και σε περιοχές όπου υπάρχει υποτυπώδης συγκοινωνία είναι αδύνατον να φθάσει εργαζόμενος στην δουλειά του με αυτήν. Η συγκοινωνιακή υποδομή στην περιοχή αντιμετωπίστηκε διαχρονικά με την λογική της «πίσω αυλής».

Δεν ξεχνάμε ότι η προσπάθεια για επέκταση της γραμμής έως το Θριάσιο μας πήρε 6 μήνες συνεχών πιέσεων.

Το ΕΚΕΔΑ λοιπόν, αναγνωρίζοντας αυτό το μέγα θέμα, και ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που η δαπάνη των 150€ περίπου μηνιαίως για μετακίνηση ισοδυναμεί με το ¼ του μισθού, επεξεργάζεται εδώ και καιρό πρόγραμμα συγκοινωνιακής μετακίνησης με μεγάλη συχνότητα τις ώρες αιχμής και μεταφόρτωση απευθείας από τερματικούς σταθμούς στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο με προορισμούς όλες τις βιομηχανικές δραστηριότητες της περιοχής.

Το Υπουργείο Μεταφορών δέχθηκε πρόθυμα αυτή την λογική και έδωσε εντολή στον ΟΑΣΑ να χαράξει σε συνεργασία με το ΕΚΕΔΑ νέες γραμμές, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

Για τον λόγο αυτό σε λίγο διάστημα θα μοιρασθεί σε όλους τους εργαζόμενους ειδικό ερωτηματολόγιο, ώστε να γίνουν οι παρεμβάσεις που χρειάζονται και να χαρτογραφεί η περιοχή. 

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να απαντήσουν σε αυτό και θα ενημερώνουμε συνεχώς για την πρόοδο των εργασιών». 

ΠΗΓΗ: ert.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER