Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Κέρκυρα: Εξαντλητικά ωράρια στα τουριστικά λεωφορεία καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο

Επιβολή εξαντλητικών ωραρίων σε οδηγούς τουριστικών λεωφορείων καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ορισμένοι εργοδότες πιέζουν τους οδηγούς τους να υπερβαίνουν το κανονικό τους ωράριο και να δουλεύουν έως και 20 ώρες ημερησίως, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ασφαλή οδήγηση.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου αναφέρει:«Το Δ/Σ του Ε.Κ.Κ δέχτηκε έγγραφο του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων που αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Πιεζόμενοι από τους εργοδότες, πραγματοποιούν εξαντλητικά ωράρια, που σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν και τις 20 ώρες ημερησίως, κάτι που θεωρούμε άκρως επικίνδυνο για την ασφαλή οδήγηση. 

Μας ενημέρωσαν ότι κατά καιρούς τα μέλη της διοίκησης έχουν επισκεφτεί την τροχαία Κέρκυρας και ζήτησαν να πραγματοποιήσουν ελέγχους και να επιβάλει τις ανάλογες ποινές κατά παράβαση όπως προβλέπεται από τον νόμο έτσι ώστε, να εξαλειφθεί το φαινόμενο της παρανομίας των υπερβολικών υπερωριών και να αποτραπούν τυχόν ατυχήματα που από θαύμα μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει, έχουμε διαπιστώσει όμως ότι οι έλεγχοι ουσίας δεν γίνονται και οι παραβάσεις συνεχίζονται. 

Ζητάμε ελέγχους στο αεροδρόμιο διότι εκεί μπορούν να συλληφθούν όλοι οι παραβάτες. Οι παραβάσεις που γίνονται είναι οι παρακάτω. 
  • Πολλοί συνάδελφοι έχουν διπλά βιβλία δρομολογίων, στυλό που γράφουν και σβήνουν, 
  • οδηγούν λεωφορεία χωρίς ταχογράφους, 
  • αλλάζουν όλη μέρα λεωφορεία για να δουλεύουν με ψηφιακό ταχογράφο και με κοινό ταχογράφο πολλές ώρες την ημέρα, για να μην γίνουν αντιληπτοί από την τροχαία σε πιθανό έλεγχο. 
Όλα τα παραπάνω τα κάνουν με εντολή των εργοδοτών τους, που κάποιοι εξ αυτών πολλές φορές όταν η αστυνομία κάνει ελέγχους την παρεμποδίζουν με φωνές και απειλές. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους, καθώς και για την σωματική ακεραιότητα οδηγών, επιβατών, πολιτών, απαιτούμε μεθοδευμένους συνεχείς και αποτελεσματικούς ελέγχους» 

ΠΗΓΗ: ert.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου