Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Ο ΟΑΣΑ Εξετάζει τη δυνατότητα προσθήκης σχαρών ποδηλάτου σε Λεωφορεία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ συναντήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού με τους εκπροσώπους της ΠοδηλΑΤΤΙΚΗΣ Κοινότητας Παναγιώτη Πιτσιλό, Αντώνη Σηφάκη και Φραντζέσκα Ρωμάνου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου ΟΑΣΑ και τους φορείς της ποδηλασίας, όσον αφορά στη διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών που χρησιμοποιούν το ποδήλατο παράλληλα με τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.

Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε ότι πρόθεση του ΟΑΣΑ είναι να δημιουργηθούν ποδηλατοστάσια σε κατάλληλα σημεία διέλευσης των ΜΜΜ, όπως τέρματα λεωφορείων κ.λπ. Επίσης ο ΟΑΣΑ εξετάζει τη δυνατότητα προσθήκης σχαρών ποδηλάτου σε λεωφορεία.

Συζητήθηκαν ακόμη άλλες δράσεις υποστήριξης του ποδηλάτου από τα ΜΜΜ, όπως η δυνατότητα για κάποιες ώρες σε τμήματα των λεωφορειοδρόμων να κυκλοφορήσουν μόνο ποδήλατα κ.ά.

Όπως δήλωσε ο κ. Γ. Σκουμπούρης ο ΟΑΣΑ βρίσκεται δίπλα στους ποδηλάτες και θα αναλάβει δράσεις που θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις τους στο πλαίσιο του Mobility Action Plan (σχέδιο δράσης για την κινητικότητα) που επεξεργάζεται. 


Άντε να βάλουμε και μπαγκαζιέρες από πάνω, να κάνουμε και κανένα δρομολόγιο του ΚΤΕΛ! 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου