Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Ο Σιμόπουλος ρίχνει ευθύνες σε Μπουτάρη για την καθυστέρηση του Μετρό και του σταθμού Βενιζέλου

«Ο γνωστός Μπουτάρης, επειδή αντιλαμβάνεται πλέον ότι, λόγω του Σταθμού Βενιζέλου του Μετρό υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να έχουμε για χρόνια μια τρύπα Μπουτάρη στην καρδιά της πόλης, προσπαθεί να καλύψει τις μεγάλες ευθύνες του επιτιθέμενος κατά πάντων» δηλώνει ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος.

Αναλυτικά το άρθρο του Στράτου Γ. Σιμόπουλου: 
«Από τον Μάρτιο του 2013, σχετικά με την ανάδειξη των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό, δηλώνω σε κάθε ευκαιρία ότι μόνη βιώσιμη λύση αποτελεί η προσωρινή απόσπαση και επανατοποθέτησή τους, ώστε τελικά να δημιουργηθεί ένας Σταθμός - Μουσείο.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης επεδίωξε, ακόμη και με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, και τελικά επέτυχε, σε συνεργασία με τη σημερινή Κυβέρνηση, το Σεπτέμβριο του 2015, να ανατραπεί η αρχική απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και να αντικατασταθεί από άλλη, η οποία προβλέπει, ανάδειξη των αρχαιοτήτων χωρίς απόσπαση, δημιουργία αρχαιολογικής πλάζας και κατασκευή του σταθμού.

Αφού, λοιπόν, έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από αυτήν την απόφαση, αντί ο Δήμος Θεσσαλονίκης και τα αρμόδια Υπουργεία, να παρουσιάσουν συγκεκριμένη τεχνική λύση , με χρονοδιάγραμμα, κόστος και πηγές χρηματοδότησης ή έστω κατ’ ελάχιστον να έχουν αναθέσει τις σχετικές μελέτες, προχωρούν στην υπογραφή ενός κενού περιεχομένου μνημονίου συναντίληψης που απλώς αναμασά τις γνωστές θέσεις όλων εκείνων, οι οποίοι δημιούργησαν το πρόβλημα.

Κατά την προσφιλή του τακτική, μάλιστα, ο κ. Μπουτάρης, από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, εξαπέλυσε χθες προσωπικές επιθέσεις κατηγορώντας ακόμη και στελέχη των κυβερνήσεων της Ν. Δ., χωρίς την συμβολή των οποίων το έργο δεν θα είχε ποτέ ξεκινήσει.

Προέτρεψα πρόσφατα τη Διοίκηση του Δήμου, να κρατήσει χαμηλούς τόνους στο θέμα του Σταθμού Βενιζέλου, διότι η πιθανότητα να έχουμε, για χρόνια, μια «τρύπα Μπουτάρη» στην καρδιά της πόλης αυξάνεται συνεχώς. Δυστυχώς δεν εισακούστηκα.

Είμαι σίγουρος, ότι ο κ. Μπουτάρης θεωρεί ότι, όπως έκανε με το Τελεφερίκ και με την «έξωση» του Συνηγόρου του Πολίτη από το Δημαρχείο, θα «καθαρίσει» στο μέλλον με ένα «συγγνώμη» και για το Μετρό (εκτός από τη Βενιζέλου, θυμίζω τα προβλήματα που δημιούργησε ο Δήμος με τις εγκαταστάσεις στο Αμαξοστάσιο και με το μπάζωμα στη Νέα Ελβετία).

Το θέμα, όμως, του Μετρό αποτελεί κορυφαίο ζήτημα για τους πολίτες της πόλης και υπάρχουν φωνές, οι οποίες θα τους θυμίζουν συνεχώς τις δικές του μεγάλες ευθύνες.

Τις ίδιες ευθύνες οι Θεσσαλονικείς θα αναζητήσουν άλλωστε και για την αποδέσμευση, λόγω παρέλευσης χρόνου, σημαντικών οικοπέδων που δεσμεύτηκαν από τον Δήμο για την κατασκευή σχολικών συγκροτημάτων». 

ΠΗΓΗ: seleo.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου