Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Μετρό Θεσσαλονίκης: Πόλεμος μεταξύ πρώην και νυν εργαζόμενων στο έργο


Πόλεμος ξέσπασε μεταξύ των εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης και σωματείου πρώην εργαζομένων στο έργο. 

Σε ανακοίνωση της ΣΕΛΕΜΘ γίνονται σοβαρές κατηγορίες και μεταξύ αυτών είναι για τους μισθούς, τις επαναπροσλήψεις και άλλα θέματα. Παρακάτω το ypodomes.com σας παρουσιάζει όλη την ανακοίνωση:

"Το ΜΟΝΑΔΙΚΟ Σωματείο εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης διαπίστωσε ότι κάποιες συνδικαλιστικές μαριονέτες- φαντάσματα του παρελθόντος, που όταν «δούλευαν» στο έργο έκαναν βόλτες και δημόσιες σχέσεις, υποκινούμενοι από το προσωπικό-πολιτικό τους συμφέρον, εκδίδουν ανακοινώσεις στα ΜΜΕ της πόλης λέγοντας ψέματα ότι είναι «εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης» και διαδίδουν διάφορα όπως ότι «το έργο δεν ξεκίνησε», «ότι όλα είναι ψέματα» κτλ.

Να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι το ΠΡΩΗΝ σωματείο και οι αυτοαποκαλούμενοι ως «Εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης» τώρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στο Μετρό Θεσσαλονίκης. Πάνω από όλα, δεν είναι πουθενά στην καρδιά των εργαζομένων κάτι που είναι απαραίτητο για ένα σωματείο και όχι να είναι στην καρδιά των πολιτικών φίλων.

Ό,τι μείωση έγινε στους μισθούς των εργατών ήταν το 2014, όταν ήταν ΑΥΤΟΙ, το σωματείο που αντιπροσώπευε τους εργάτες και κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΟΧΙ ΤΩΡΑ. Αλήθεια, γιατί τότε που κόπηκε το 40% των μισθών, εσείς δεν κάνατε καμία κινητοποίηση; Μήπως για να μην χαλούσατε το success story;

Που ήταν και πόσες κινητοποιήσεις έκαναν, όταν το 2013 απολύθηκαν περίπου 350 άτομα με την δικαιολογία ότι δεν υπήρχε αντικείμενο εργασίας!!! Αφού δεν υπήρχε αντικείμενο εργασίας αυτοί και μερικοί αυλικοί τους πως «δούλευαν» και τι έκαναν έως το τέλος του 2015;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ;; ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;
Αφού ΔΕΝ είναι εργαζόμενοι στο έργο για να έχουν σωστή πληροφόρηση θα τους ενημερώσουμε εμείς που είμαστε στο έργο.

Από τον Απρίλιο όπως είχε υποσχεθεί στο Σ.Ε.Λ.Ε.Μ.Θ. η διοίκηση της Αττικο Μετρο και ο Υπουργός κ. Χρήστος Σπίρτζης άρχισαν οι επαναπροσλήψεις με προτεραιότητα στους απολυμένους από το 2013. Επαναπροσλήφθηκαν «χωρίς να τους κοιτάνε στα δόντια» τουλάχιστον το 80% των πρώην εργαζομένων, χωρίς νέες περικοπές στους εργάτες. Το έργο δουλεύει σε πλήρεις ρυθμούς με περίπου 500 άτομα δίπλες βάρδιες. Όποιος περάσει από έξω, μπορεί να το διαπιστώσει.

Οι συνθήκες υγιεινής είναι οι πρέπουσες. Πάντα υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης. Για αυτό ο Σ.Ε.Λ.Ε.Μ.Θ. είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με την ανάδοχο εταιρία όσο και με την Αττικό Μετρό, ώστε να λύνονται ότι προβλήματα προκύπτουν και να βελτιώνονται συνεχώς ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν. Για την ασφάλεια ούτε λόγος αφού όλοι γνωρίζουν ότι σε τέτοια μεγάλα έργα τηρούνται αυστηρά όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

Η εποχή της τρομοκρατίας και του ψέματος πρώην, συνάδελφοι τελείωσε. Ήμασταν στον ίδιο δρόμο αλλά δεν συναντηθήκαμε πουθενά. Ο κόσμος δεν θέλει πολιτικά υποκινούμενες συνδικαλιστικές μαριονέτες, που δρουν μόνο όταν έχουν προσωπικό όφελος .Για αυτό τώρα στηρίζει το Σ.Ε.Λ.Ε.Μ.Θ. Να είστε σίγουροι πάντως ότι το έργο θα τελειώσει και χωρίς εσάς." 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου