Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Ο "γύρος του θανάτου" με το Αστικό ΚΤΕΛ της Πάτρας

Πήρα το αστικό και ένιωσα πως μπήκα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τότε που κάναμε βόλτες με... κάρο!

Αφότου οι Ίωνες καταπάτησαν μέρος της Πάτρας και λίγο έπειτα που ήρθε ο Πατρέας το κυκλοφοριακό σύστημα της πόλης δεν άντεχε άλλες επεμβάσεις…

Mιμούμενοι τα πρώτα ξύλινα κάρα τα οποία χρονολογούνται γύρω στο 3700 πχ δημιουργήθηκαν τα πρώτα λεωφορεία τα οποία χρησιμοποιεί το Αστικό ΚΤΕΛ της Πάτρας για ταξίδια με εκπλήξεις όπως και αυτές που ζήσαμε παρέα με άλλους επιβάτες του "8" το πρωί της Τρίτης.

Το σχέδιο του ΚΤΕΛ, εξ αρχής ήταν να εξυπηρετήσει τους κατοίκους των Πατρών με το να ξεβουλώσει τις κύριες οδικές αρτηρίες και να εκνευρίζει άπαντες με καθυστερήσεις, αφόρητη ζέστη και κάτι μεταξύ ρυθμού από τρυπάνι και φασαρία από κομπρεσέρ κάθε φορά που αναπτύσσει ταχύτητα.

Δείτε βίντεο και τα λέμε παρακάτω…


Το ταξίδι ξεκίνησε από την οδό Ερμού με προορισμό τα δύσβατα Δεμένικα. Δύσβατα διότι σύμφωνα τους υπεύθυνους των δρομολογίων υπάρχουν δράκοι και τρομακτικά ορκ στην περιοχή γι αυτό και τα λεωφορεία εξυπηρετούν τους 7000 κατοίκους του αφήνοντας τους περίπου 1000 μέτρα μακριά τις περισσότερες (αν όχι όλες) τις φορές.

Καιρός τα γεροντάκια να ξεκινήσουν περιπάτους όπως οι μαμάδες με τα παιδάκια τους μέσα στον καύσωνα έτσι ώστε να κάνουν κορμί για την παραλία.

Οι νεαροί απολαμβάνουν την σάουνα του προπολεμικού λεωφορείου. Κάποιοι οι οποίοι δεν την αντέχουν στέκονται δίπλα στις κυρίες με τις μεγάλες βεντάλιες και έχουν την δροσιά του ανεμιστήρα που λέγεται κυρά Ελένη.

Επίσης δεν ξέρουμε αν το προσέξατε, στο λεωφορείο η πίσω πόρτα παραμένει ανοιχτή (κάποιος δεν λάδωσε τους μεντεσέδες της πόρτας) έτσι ώστε αν κάποιος δεν την παλεύει εντελώς να κάνει σλάλομ και να βγει έξω κατά την διάρκεια της διαδρομής. Θα τον παραλάβει το επόμενο bus.

Kακά τα αστεία η κατάσταση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Πάτρα είναι τραγική. Είχα καιρό να χρησιμοποιήσω το λεωφορείο και υπέστη πολυπολιτισμικό σοκ.

Στρίμωγμα μέσα στην ζέστη, άνθρωποι στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες, ξεχαρβαλιασμένο όχημα που νόμιζα πως όλα αυτά του είδους είχαν αποσυρθεί για να πω την αλήθεια και άνθρωποι να αντιμετωπίζονται σαν πολίτες 2ης κατηγορίας.

Όπως μάλιστα μου ανέφεραν τα θερινά δρομολόγια τα οποία μπήκαν σε εφαρμογή δεν εξυπηρετούν κανέναν και παρά τις οχλήσεις στην διεύθυνση του ΚΤΕΛ η κατάσταση είναι τραγική.

Κάποιοι εκπρόσωποι του Αστικού φέρουν ως δικαιολογία για να μην ανεβαίνει το λεωφορείο στα Δεμένικα κάποια μεμονωμένα περιστατικά από πιτσιρικάδες που πέταξαν λεμόνια πάνω στα οχήματα. Με λίγα λόγια τιμωρούνται χιλιάδες κάτοικοι για την παιδιάστικη συμπεριφορά ορισμένων ανηλίκων.

Ως πότε; Για πάντα!
Ο «γύρος του θανάτου» σαν τα παιχνίδια του λούνα παρκ συνεχίζεται ενώ υπάρχουν και πιο extreme διαδρομές (πχ της γραμμής που πραγματοποιεί το "3" ή το "6") για τους μυημένους επιβάτες.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου