Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Γαλλία: Οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι, απειλούν να βυθίσουν στο χάος το Euro 2016

Προσανατολίζονται στην πραγματοποίηση απεργίας διαρκείας στο Παρίσι, όπου αναμένονται πάνω από ένα εκατ. οπαδοί από άλλες χώρες. 

Η απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων δεν αποτελεί τον μοναδικό παράγοντα που μπορεί να προκαλέσει χάος στη Γαλλία κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του Euro 2016. 

Οι γαλλικές αρχές είναι πιθανό να βρεθούν αντιμέτωπες με ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πραγματικό κομφούζιο εκείνες τις μέρες, καθώς οι σιδηροδρομικοί απειλούν με απεργία διαρκείας την περίοδο που θα διεξάγονται οι αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. 

Οι αντιδράσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων εναντίον του νομοσχεδίου που πέρασε για τα εργασιακά η κυβέρνηση της Γαλλίας. 

Ο επικεφαλής του σιδηροδρομικού συνδικάτου, κάλεσε τους εργαζόμενους στο μετρό του Παρισιού, να απέχουν από την εργασία τους, συμμετέχοντας στις μεγάλες απεργίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Στους δρόμους της Γαλλίας επικρατεί καθημερινά πολεμική ατμόσφαιρα, με συνεχείς συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές, ενώ το 80% των βενζινάδικων είναι κλειστά, προκαλώντας τεράστιες ουρές από αυτοκίνητα στα ελάχιστα πρατήρια που λειτουργούν, έως ότου εξαφανιστούν και τα τελευταία αποθέματα καυσίμων.

Το Παρίσι είναι προγραμματισμένο να φιλοξενήσει αρκετά παιχνίδια, μεταξύ των οποίων και τον τελικό στο Παρκ ντε Πρενς. 

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των γαλλικών αρχών, την περίοδο εκείνη θα μεταβούν στη Γαλλία πάνω από ένα εκατ. οπαδοί, από κάθε γωνιά της Ευρώπης, αυξάνοντας κατακόρυφα τις ανάγκες. 

Μία πιθανή απεργία διαρκείας των σιδηροδρομικών, θα προκαλέσει το απόλυτο χάος στην πόλη, η οποία ήδη βρίσκεται σε κατάσταση υψίστου συναγερμού, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 13ης Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα. 

Οι κινητοποιήσεις στο μετρό ξεκινούν άμεσα, δύο μόλις εβδομάδες πριν την έναρξη της μεγάλης διοργάνωσης. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER