Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Χιλή: Το πρώτο μετρό που τροφοδοτείται κυρίως από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπασελέτ ανακοίνωσε πρόσφατα πως το μετρό της πρωτεύουσας Σαντιάγο σύντομα θα τροφοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από αιολική και ηλιακή ενέργεια, με αποτέλεσμα πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη.

Με περίπου 2,2 εκατομμύρια ανθρώπους να χρησιμοποιούν το μετρό του Σαντιάγο κάθε μέρα, απαιτείται πολλή ενέργεια για να διατηρηθεί σε λειτουργία.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για το δεύτερο μεγαλύτερο σύστημα μετρό της Νότιας Αμερικής, από άποψη μήκους διαδρομής. Το μετρό θα λαμβάνει το 42% της ενέργειας του από ηλιακή ενέργεια και το 18% από αιολική ενέργεια.

«Το βήμα της χώρας προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τονίζει τη δέσμευσή της στην καθαρή ενέργεια που δεν βλάπτει το περιβάλλον ή τους ανθρώπους», δήλωσε η πρόεδρος Μπασελέτ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε μελλοντικό σταθμό του μετρό που βρίσκεται υπό κατασκευή.

«Το βήμα της χώρας προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τονίζει τη δέσμευσή της στην καθαρή ενέργεια που δεν βλάπτει το περιβάλλον ή τους ανθρώπους», δήλωσε η πρόεδρος Μπασελέτ, στη διάρκεια επίσκεψης σε σταθμό του μετρό που βρίσκεται υπό κατασκευή.

Η εταιρεία ηλιακής ενέργειας SunPower, με έδρα την Καλιφόρνια, κατασκευάζει τη μονάδα ηλιακής ενέργειας και οι εταιρείες Latin American Power και Elecnor, με έδρα τη Βραζιλία και την Ισπανία αντίστοιχα, είναι υπεύθυνες για το κομμάτι της αιολικής ενέργειας.

Η ηλιακή μονάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017 και η μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές θα γίνει επίσημα το 2018, με προοπτική παροχής ενέργειας για 15 χρόνια.

Ο ήλιος είναι μια ιδανική πηγή ενέργειας για τη Χιλή, λόγω της μεγάλης ηλιοφάνειας, ιδιαίτερα στο βόρειο κομμάτι της χώρας, καθώς και των ευνοϊκών ενεργειακών πολιτικών που έχουν εφαρμοστεί.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου