Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Καλαμάτα: Απομακρύνονται τα λεωφορεία από την Αρτέμιδος

Απομακρύνονται σταδιακά τα λεωφορεία, αστικά και υπεραστικά, από την οδό Αρτέμιδος, όσο προχωρούν οι εργασίες ανακατασκευής της, που θα τη μετατρέψουν σε βασική είσοδο και έξοδο της Καλαμάτας. 

Αυτήν την περίοδο γίνεται κατά κύριο λόγο προετοιμασία για την εγκατάσταση σωληνώσεων. Σημειώνεται ότι για την κατασκευή του έργου: «Κρασπεδώσεις και φωτισμός της οδού Αρτέμιδος από οδό Λαιΐκων έως οδό Σπάρτης», προϋπολογισμού 149.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), ανάδοχος είναι η Κοινοπραξία Μιχαήλ Παπαδημητρίου - Γεώργιος Σακελλαρίου - Ευάγγελος Ξυδέας με ποσοστό έκπτωσης 8%. 

Η χρηματοδότηση προέρχεται από δημοτικούς πόρους και ΣΑΤΑ. Επισημαίνεται ότι μετά την κατασκευή της περιμετρικής οδού της Καλαμάτας, η δημοτική οδός Αρτέμιδος θα αποτελέσει μια νέα, κύρια είσοδο και έξοδο της πόλης. 

Η πρόσβαση των οχημάτων από την περιμετρική οδό προς το κέντρο της πόλης θα γίνεται κυρίως μέσω του κόμβου της περιμετρικής, που θα οδηγεί στη διασταύρωση των οδών Αρτέμιδος και εθνικής οδού προς Σπάρτη. 

Η διασταύρωση αυτή αποτελεί και την αφετηρία της παρέμβασης, που αποσκοπεί στη δημιουργία κυκλοφοριακής τάξης και υποδομής εισόδου πόλης. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου