Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Μετρό Συντάγματος: Στην Αθήνα 28 σκιτσογράφοι με το «Μετέωρο Βήμα» των προσφύγων

Το δράμα των προσφύγων που έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη και ιδιαίτερα τους Έλληνες που το βιώνουμε από κοντά δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορους τους σκιτσογράφους, οι οποίοι με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο εμπνέονται από αυτό και με όπλα το πενάκι και την «καυστική» ματιά τους στέλνουν τα δικά τους μηνύματα.

Ο πόνος, η οργή, η πίκρα, η υποκρισία και η ενοχή είναι μερικά μόνο από τα συναισθήματα που αποτυπώνονται «διά χειρός» διαφόρων σκιτσογράφων που μέσα από τα έργα τους υποκλίνονται στην αλληλεγγύη και στον ανθρωπισμό των απλών ανθρώπων.

Μετά τη Ρόδο, τη Λέρο, την Κω και το Αγαθονήσι, η μεγάλη έκθεση σκίτσων για το προσφυγικό με τίτλο «Μετέωρο Βήμα» συνεχίζει το ταξίδι της και κάνει στάση στην Αθήνα, με βασικό προορισμό τις Βρυξέλλες. 

Έτσι, από την Κυριακή 8 Μαΐου έως και την Πέμπτη 12 Μαΐου, παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος από τις 9:00 έως τις 21:00.

Η έκθεση 
Η έκθεση, στην οποία συμμετέχουν 28 Έλληνες με 120 έργα, διοργανώνεται από τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων σε συνεργασία με την Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου και την ΕΣΗΕΑ, με την υποστήριξη της ΣΤΑΣΥ και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 9 Μαΐου στις 20:00 από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση.

Χρησιμοποιώντας την παγκόσμια γλώσσα και τη δύναμη του σκίτσου, της εικόνας και της σάτιρας, οι συμμετέχοντες σκιτσογράφοι ανοίγουν διάλογο για το μεγάλο θέμα του προσφυγικού, καταθέτουν απόψεις και στέλνουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού.

Οι σκιτσογράφοι 
Συμμετέχουν με 120 έργα οι Γιάννης Καλαϊτζής, Τάσος Αναστασίου, Κώστας Βλάχος, Δημήτρης Γεωργοπάλης, Κώστας Γρηγοριάδης, Σπύρος Δερβενιώτης, Dranis - Γιάννης Δράκος, Πάνος Ζάχαρης, Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Ιωάννου, Μιχάλης Κουντούρης, Γιάννης Κυριακόπουλος (ΚΥΡ), Ηλίας Μακρής, Πάνος Μαραγκός, Παναγιώτης Μήλας, Βασίλης Μητρόπουλος (BAS), Κώστας Μητρόπουλος, Παναγιώτης Μητσομπόνος, Έφη Ξένου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Βαγγέλης Παυλίδης, Ανδρέας Πετρουλάκης, Κωνσταντίνος Ρουγγέρης, Soloup, Στάθης (Σταυρόπουλος), Μαρία Τζαμπούρα, Δημήτρης Χαντζόπουλος, Βαγγέλης Χερουβείμ.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του σκιτσογράφου Γιάννη Καλαϊτζή που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Φεβρουάριο. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου