Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Μετρό Αθήνας: Στο 54% η διάνοιξη της Σήραγγας στην επέκταση προς Πειραιά


Συνεχίζονται οι εργασίες για την επέκταση της γραμμής 3 από την Αγία Μαρίνα μέχρι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, μήκους 7,5χλμ με 6 νέους σταθμούς. Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 54% ενώ η πρόοδος ανά σταθμό είναι η παρακάτω:

Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της πλάκας έκδοσης εισιτηρίων. Στο φρέαρ Ταξιαρχών ολοκληρώθηκε η εκσκαφή 7ης στάθμης.

Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής μόνιμης επένδυσης του σταθμού:
α) κατασκευή της πλάκας πυθμένα (ανάστροφο τόξο).
β) κατασκευή πλευρικών τοιχίων
γ) κατασκευή του θόλου.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής μη φέρουσας τοιχοποιίας στο επίπεδο Η/Μ ορόφου. Στη βόρεια είσοδο σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής έως το κάτω μέρος του κεφαλόδεσμου και κατασκευής πασσάλων.

Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Στην κύρια σήραγγα του σταθμού, σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή και προσωρινή αντιστήριξη φάσης Β του θαλάμου προσβολής.

Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή διαφραγματικών τοίχων.

Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Στον κυρίως σταθμό, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σκυροδέτησης πλάκας αποβαθρών ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση οπλισμών πλάκας θεμελίωσης της κύριας εισόδου (-2,00).

Στο υπόγειο τμήμα του σταθμού εξελίσσονται εργασίες εκσκαφής Α΄& Β΄φάσης -top και bench – (πρόοδος εκσκαφής 46,545μ/46,545μ.)

Στην είσοδο της πλατείας Κοραή, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση συστήματος προσωρινής αντιστήριξης (εκτοξευόμενο σκυρόδεμα, προεντεταμένα αγκύρια, αντιρίδες) έως το τελικό ταμπάνι.

Στην είσοδο της πλατείας Π. Μπακογιάννη, σε εξέλιξη βρίσκεται η εγκατάσταση συστήματος προσωρινής αντιστήριξης (εκτοξευόμενο σκυρόδεμα, προεντεταμένα αγκύρια, αντιρίδες) έως το επίπεδο της 1ης φάσης.

Στο φρέαρ αερισμού Δημοτικού Θεάτρου σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή πασσάλων προσωρινής αντιστήριξης 32 τεμ/43 τεμ.
Στη σήραγγα τριπλής τροχιάς ΝΑΤΜ προς ΠΑ.ΠΕΙ. σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής Α΄φάσης (πρόοδος εκσκαφής 95,61μ/140μ) καθώς και οι εργασίες εκσκαφής Β΄φάσης (πρόοδος εκσκαφής 89,61μ/140μ).

Στη σήραγγα τριπλής τροχιάς ΝΑΤΜ προς Δημοτικό Θέατρο σε εξέλιξη ολοκληρώθηκε η εκσκαφή Α΄και Β΄φάσης (TOP) πρόοδος εκσκαφής 63μ/63μ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή Γ΄φάσης (BENCH) πρόοδος εκσκαφής 9μ/63μ.

Στο ΤΒΜ σήραγγα διπλής τροχιάς, σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή σήραγγας 4ου μεσοδιαστήματος. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου