Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Θεσ/κη: "Σκουπίζοντας" τα ταξί από τον λεωφορειόδρομο

Τετάρτη πρωί
Τσιμισκή με Π. Π. Γερμανού. Ένα ανακριτικό της τροχαίας, μια μηχανή και ένα αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες. Καμιά δεκαριά τροχονόμοι και αστυνομικοί προσπαθούν να πείσουν τους οδηγούς των ταξί που έχουν καταλάβει τη λωρίδα των αστικών, τα οποία δεν μπορούν να διέλθουν από το συγκεκριμένο σημείο να αποχωρήσουν. Αρνούνται. Αρχίζουν να μοιράζουν κλήσεις. Οι οδηγοί διαμαρτύρονται. Παίρνουν τις κλήσεις και άλλοι αποχωρούν άλλοι συνεχίζουν.

Ο αξιωματικός της τροχαίας μας λέει ότι αυτό συμβαίνει πλέον καθημερινά. Σε όλα τα σημεία που η κυκλοφορία εμποδίζεται από τα ταξί. Σε όλο το μήκος της Τσιμισκή, στη Μητροπόλεως, στην Παύλου Μελά. Και αν τις μέρες τα πράγματα είναι ελεγχόμενα τις νύχτες η κατάσταση ξεφεύγει εντελώς. Η Μητροπόλεως μένει με μισή λωρίδα κυκλοφορίας ενώ υπάρχουν στιγμές που είναι απλά εντελώς απροσπέλαστη.

Η αίσθηση του ιδιωτικού χώρου είναι κυρίαρχη. Με την ανοχή της τροχαίας και του Δήμου ολόκληρο το κέντρο της πόλης μετατράπηκε σε ένα απέραντο πάρκιγνκ ταξί. Η μόνιμη δικαιολογία ότι δεν έχουμε δουλειά και για αυτό παρκάρουμε με τις ώρες εδώ, σε σημείο μάλιστα στην κάθοδο της Π. Μελά όταν φεύγει ο προηγούμενος ο επόμενος για λόγους οικονομίας βενζίνης να μην βάζει καν μπρος τη μηχανή αλλά να βγαίνει από το όχημα και να σπρώχνει με τα πόδια το αυτοκίνητο λίγα μέτρα.

Ο διευθυντής της τροχαίας μας είχε πει πέρσι τι πρέπει να γίνει εδώ και εδώ. Η κατάσταση όμως απλά επιδεινώνεται. 

Πριν ένα μήνα ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να καθαρίσει η πόλη από όσους παρανομούν. Ας ελπίσουμε ότι αυτό που γίνεται αυτές τις μέρες είναι η αρχή. Σε καμία άλλη πόλη της Ελλάδας δεν βλέπεις αυτή την εικόνα.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER