Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Στο προσκήνιο μέσω ΕΤΕπ η υπογειοποίηση Φάληρο - Πειραιάς του Μετρό

Πριν από 2 χρόνια το έργο της υπογειοποίησης της Γραμμής 1 του Μετρό από το Φάληρο στον Πειραιά χαρακτηρίστηκε νεκρό λόγω της οικονομικής στενότητας της χώρας.

Εδώ και λίγες μέρες όμως το έργο αυτό είναι και πάλι ζωντανό, έχοντας βγει από τα συρτάρια του Υπουργείου Υποδομών και της Αττικό Μετρό.

Το ypodomes.com σε αποκλειστικότητα σήμερα σας ενημερώνει πως το έργο ζωντανεύει καθώς η λίστα των έργων Μετρό που συζήτησε η ηγεσία του ΥΠΟΜΕΔΙ με την ΕΤΕπ περιλαμβάνει όλη τη γραμμή 4 του Μετρό αλλά και το έργο της υπογειοποίησης της γραμμής 1.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο αν τελικά οι προσπάθειες συνολικά ή μεμονομένα ευοδοθούν όμως το δεδομένο αυτή τη στιγμή είναι πως το έργο έχει επιστρέψει για τα καλά και είναι στις προθέσεις Υπουργείου-ΑΜ να υλοποιηθεί.

Εξάλλου η Αττικό Μετρό έχει στα χέρια της, τις μελέτες για το έργο ενώ σημαντικό παράγοντα αποτελεί το γεγονός πως υπάρχουν εγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι πράγμα που σημαίνει πως το έργο είναι μελετητικά ώριμο.

Το έργο που έχει χαρακτηριστεί από φορείς του Πειραιά εδώ και χρόνια ως ένα από τα πλήρως απαραίτητα έργα έχει προϋπολογισμό περίπου στα 100εκ.ευρώ ενώ θεωρείται και ένα από τα «εύκολα» έργα.

Θα περιλαμβάνει την πλήρη υπογειοποίησης μέρους του τμήματος Φάληρο-Πειραιάς ενώ θα κατασκευαστεί και ένας ενδιάμεσος σταθμός με την ονομασία «ΚΑΜΙΝΙΑ». Η υπογειοποίησης του τμήματος αυτού θα βοηθήσει σε μέγιστο βαθμό την εξομάλυνση της οδικής κυκλοφορίας στις οδούς Μικράς Ασίας και Ομηρίδου Σκυλίτση. Λόγω των έργων του Τραμ «τρώει» από μία λωρίδα κυκλοφορίας, δυσχεραίνοντας το ήδη βαρύ κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Εξίσου σημαντικό θεωρείται το γεγονός πως θα «ενώσει» την χερσόνησο της Πειραϊκής με το υπόλοιπο κομμάτι της πόλης αλλά και με τις περιοχές του Φαλήρου και των Καμινίων.

Η ιστορία της υπογειοποίησης των γραμμών Φάληρο-Πειραιάς έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου 15 χρόνια αλλά πάντα «κολλούσε» λόγω προβλημάτων που είχαν να κάνουν με γραφειοκρατία, οικονομικά προβλήματα κλπ.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου