Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Προβλήματα στον Πειραιά από τις καθυστερήσεις στις εργασίες επέκτασης του τραμ

Καθυστερούν οι εργασίες επέκτασης του τραμ στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητα της πόλης, επισημαίνεται σε ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Σταματάκη προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Το έργο αφορά στην επέκταση της γραμμής του τραμ από το ΣΕΦ προς τον Πειραιά και έχει συνολικό μήκος 5,4 χλμ. (3,1 χλμ. προς Πειραιά και 2,3 από Πειραιά).

Όπως τονίζει η Ε. Σταματάκη, "αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση της πόλης, ωστόσο η υλοποίηση του παρουσιάζει καθυστερήσεις, γεγονός το οποίο δημιουργεί ποικίλα προβλήματα στην καθημερινότητα της πόλης και των κατοίκων της".

Ενώ το αρχικό χρονοδιάγραμμα, όπως πληροφορεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν να ολοκληρωθεί το έργο τον Φεβρουάριο του 2015, έγινε γνωστό πως η λειτουργία της γραμμής μετατέθηκε για το 2016 ή ακόμα και το 2017.

Ολόκληρη η ερώτηση: 
Το έργο του τραμ στον Πειραιά, που αφορά στην επέκταση της γραμμής του τραμ από το ΣΕΦ προς τον Πειραιά και έχει συνολικό μήκος 5,4 χλμ. (3,1 χλμ. προς Πειραιά και 2,3 από Πειραιά), αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση της πόλης, ωστόσο η υλοποίηση του παρουσιάζει καθυστερήσεις, γεγονός το οποίο δημιουργεί ποικίλα προβλήματα στην καθημερινότητα της πόλης και των κατοίκων της.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα, έκανε λόγο για υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου τον Φεβρουάριο του 2015. Σήμερα, όμως, πληροφορούμαστε ότι η λειτουργία της γραμμής του τραμ στον Πειραιά μετατίθεται για το 2016 ή ακόμα και το 2017.
  • Επειδή, κρίνεται απολύτως απαραίτητο να υπάρξει ακριβής πληροφόρηση από την εταιρεία για το χρόνο περάτωσης του έργου, καθώς έχει δημιουργηθεί μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην πόλη, αλλά και προβλήματα τόσο στη διέλευση των πεζών όσο και στην τοπική αγορά, αφού τα έργα πραγματοποιούνται στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους και δυσχεραίνουν σε πολλά σημεία την πρόσβαση στα εμπορικά καταστήματα.
  • Επειδή, όλα τα παραπάνω έχουν προκαλέσει δυσφορία στους κατοίκους, αλλά και στον εμπορικό κόσμο και ανησυχία σε σχέση με το χρόνο αποπεράτωσης του έργου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
  1. Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου;
  2. Τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο, ώστε ν' αντιμετωπίσει το πρόβλημα των καθυστερήσεων; 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER