Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Δεύτερο συνεχόμενο μπαράζ ελέγχων της Τροχαίας σε βάρος οδηγών ταξί

Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων ελέγχων, από κοινού με λοιπούς ελεγκτικούς φορείς του Δημοσίου, βραδινές ώρες της Παρασκευής και πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συντονισμένη επιχείρηση των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, με τη συνδρομή κλιμακίου υπαλλήλων του ΙΚΑ και με σκοπό τον εντοπισμό αδήλωτης-ανασφάλιστης εργασίας οδηγών ταξί.

Συνολικά διενεργήθηκαν 857 έλεγχοι σε ταξί, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η βεβαίωση διοικητικών παραβάσεων σε 68 οδηγούς, συνολικού χρηματικού ποσού 445.450 ευρώ. 

Ειδικότερα:
  • Σε 39 οδηγούς επιβλήθηκε πρόστιμο 11.050 ευρώ καθ' έκαστον, για αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.
  • Σε 29 οδηγούς επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ καθ' έκαστον, για μη τήρηση εντύπου πρόσληψης προσωπικού.
Επίσης συνελήφθησαν, τρεις οδηγοί ταξί, οι οποίοι είχαν επέμβει στη λειτουργία του ταξίμετρου-ταμειακής μηχανής του οχήματος προκειμένου να μην εκδίδονται αποδείξεις και ένας επιπλέον οδηγός ταξί ο οποίος κατελήφθη να οδηγεί υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

«Οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για τον εντοπισμό της αδήλωτης - ανασφάλιστης εργασίας οδηγών Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτων (ταξί), καθώς και την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών που άπτονται ζητημάτων οδικής ασφάλειας θα συνεχισθούν», προειδοποιεί η Τροχαία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μέσα σε δύο μόνο εξορμήσεις κλιμακίων της Τροχαίας και του ΙΚΑ έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα αξίας άνω του 1.000.000. ευρώ μέχρι στιγμής σε βάρος οδηγών ταξί. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER