Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Θεσσαλονίκη: Ένας στους πέντε επιβάτες δεν πληρώνει εισιτήριο στα λεωφορεία

Περίπου ένας στους πέντε επιβάτες που χρησιμοποιεί για τη μετακίνηση του τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης δεν πληρώνει –με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- το εισιτήριο του. 

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η διοίκηση του Οργανισμού, μελετώντας τα πρώτα στοιχεία από τη δράση των στελεχών ιδιωτικής εταιρίας security που πραγματοποιούν ελέγχους στα οχήματα. (Η  "Ομάδα στήριξης και ελέγχου επιβατών" όπως "βάφτισε με ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΘ τους σεκιουριτάδες)

Πιο συγκεκριμένα, σε διάστημα έξι ημερών η «Ομάδα στήριξης και ελέγχου επιβατών του ΟΑΣΘ» διενήργησε ελέγχους σε 4.789 επιβάτες σε έξι διαφορετικές λεωφορειακές γραμμές. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες η Voria.gr από τις 5 έως τις 10 Οκτωβρίου από τους 4.789 επιβάτες στους οποίους έγινε έλεγχος ποσοστό 4,58% βρέθηκε χωρίς εισιτήριο ή κάρτα (211 παραβάτες), 2,28% με μειωμένο εισιτήριο χωρίς όμως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και 0,22% με διπλο – ακυρωμένο εισιτήριο

Επίσης, από τους ελέγχους που διενήργησαν οι 14 άντρες της εταιρείας σεκιούριτι, εντοπίστηκαν ένα μικρό ποσοστό (0,24%) επιβατών με κάρτες του ΟΑΣΘ που είχαν λήξει. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, το 11,07% των επιβατών μόλις είδε τους ελεγκτές, ακύρωσε το εισιτήριο. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Χρήστο Στεφανίδη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν για τις συγκεκριμένες ημέρες, η εισιτηριοδιαφυγή φτάνει σε ποσοστό 18,38%. «Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, τους δύο πρώτους μήνες θα είναι κατασταλτικοί, προειδοποιητικοί και πάντα με ευγένεια» διαμήνυσε χαρακτηριστικά. 

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι υπάρχουν και κάποιοι (ποσοστό 7,31%) που ανέβηκαν στο λεωφορείο και μόλις είδαν τους ελεγκτές, αποβιβάστηκαν. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER