Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Νέα αύξηση στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ από το 2016

Στην αύξηση του εισιτηρίου θα προχωρήσει από τις αρχές του έτους ο ΟΑΣΘ, μετά από απαίτηση της κυβέρνησης, λόγω της αύξησης του Φ.Π.Α από το 13% στο 23%.

Μιλώντας στο thestival.gr, ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης τόνισε πως από το υπουργείο του ζητήθηκε να γίνει η αύξηση από 1ηΑυγούστου ή έστω από την 1η Σεπτέμβρη, ωστόσο κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο.

«Συζητήθηκε με την γενική γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ.Πέτη Πέρκα το ζήτημα των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ. Από τις 20 Ιουλίου με την αύξηση του ΦΠΑ για τις συγκοινωνίες στο 23% είχε ζητηθεί από το κράτος η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου να γίνει από την 1η Αυγούστου ή έστω από την 1η Σεπτέμβρη. Αυτό δεν μπορούσε να γίνει για τεχνικούς λογούς. Οι πολίτες είχαν αγοράσει εισιτήρια και κάρτες στην παλιά τιμή. Και έπειτα εμείς δεν είχαμε έτοιμα τα εισιτήρια. Είναι χημικό χαρτί από το εξωτερικό. »Εξήγησε ο κ. Στεφανίδης

Μετά από νέες συζητήσεις, το υπουργείο ζήτησε να γίνει η αύξηση την πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου, αλλά το πιθανότερο να γίνει από 1/1/2016.

«Έτσι λέει και ο νόμος. Οι αλλαγές γίνονται από την αρχή της χρονιάς. Η τιμή του κανονικού εισιτηρίου θα διαμορφωθεί στα 1,10 ευρώ από την 1η που είναι σήμερα. Αύξηση θα υπάρχει αντίστοιχη και στα μειωμένα εισιτήρια αλλά και στα εισιτήρια που εκδίδονται εντός των λεωφορείων που σήμερα κοστίζουν 1,10 ευρώ »δήλωσε στο thestival.groπρόεδρος του ΟΑΣΘ, επισημαίνοντας πως στις κάρτες υπάρχει πιθανότητα να διατηρηθεί η τιμή.

Παράλληλα ο κ. Στεφανίδης τονίζει πως το ζήτημα της αύξησης απλά συζητήθηκε και πως για να αποφασιστεί και να εφαρμοστεί πρέπει να υπάρξει κοινή υπουργική απόφαση από το ΥΠΟΙΚ και το Υπουργείο Μεταφορών.

«Όλους αυτούς τους μήνες που δεν έχει αυξηθεί το εισιτήριο, το κράτος αναλαμβάνει να καλύψει την οικονομική διαφορά. Γιατί ο ΦΠΑ ισχύει. Αλλά η τιμή δεν ανέβηκε ακόμη. Η αύξηση οφείλεται στο νέο μνημόνιο». Τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER