Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Λονδίνο: Όταν τα νυχτερινά λεωφορεία παρέχουν στέγη σε άπορους πολίτες

Το Κέντρο Νεότητας New Horizon άρχισε να μοιράζει δωρεάν εισιτήρια σε νεαρούς άστεγους που αδυνατούν να βρουν κρεβάτι σε κέντρα φιλοξενίας, ώστε να κοιμούνται στα νυχτερινά λεωφορεία του Λονδίνου.

Ήδη τα μέλη του New Horizon άρχισαν να μοιράζουν δεσμίδες δωρεάν εισιτηρίων ενώ έδωσαν λεπτομέρειες στους αστέγους για τις καλύτερες διαδρομές των λεωφορείων που κάνουν τον κύκλο της βρετανικής πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια της νύχτας, έτσι ώρες να μπορούν να έχουν ένα ασφαλές μέρος, για να κοιμηθούν.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, ο αριθμός των αστέγων που ζει στους δρόμους του Λονδίνου έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Με βάση τα στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης, ο αριθμός των αστέγων που κοιμούνται στους δρόμους των μεγαλουπόλεων της χώρας έχει αυξηθεί κατά 55% από το 2010 έως σήμερα.

Μεγάλο πρόβλημα συνιστά και η υπό-χρηματοδότηση των ξενώνων φιλοξενίας, με τα κέντρα φιλοξενίας και υποστήριξης να δηλώνουν πως δεν μπορούν πλέον να βοηθήσουν παρά μονάχα το 50% των ανθρώπων που αναζητούν στέγη. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER