Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Έτσι ήταν οι στάσεις των λεωφορείων στη Σοβιετική Ένωση

Αρμενία
Πολλές από αυτές βρίσκονται στη μέση του πουθενά. Χωρίς ίχνος κτηρίου σε απόσταση πολλών χλμ.

Μικρά «καταφύγια» για τον επιβάτη που περιμένει το όχημα που θα τον μεταφέρει στον προορισμό του. Συνδυασμός διαφορετικών αρχιτεκτονικών στυλ που αγγίζουν τα όρια του Σουρεαλισμού, οι στάσεις λεωφορείων αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τον Christopher Herwig.

Για περισσότερα από 10 χρόνια ο Καναδός φωτογράφος ταξίδεψε σε όλα τα μήκη και πλάτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, απαθανατίζοντας με τον φακό του «ένα όμορφο δείγμα δημόσιας τέχνης (public art)», το οποίο αποτυπώνει με χαρακτηριστικό τρόπο τις έντονες αντιθέσεις μεταξύ των ετερόκλητων εθνοτήτων που συγκροτούσαν για δεκαετίες την πανίσχυρη υπερδύναμη.

Ο Christopher Herwig κάλυψε περίπου 20.000 μίλια σε 14 χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (συμπεριλαμβανομένων των Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Ουκρανίας, Αρμενίας, Γεωργίας).
Εσθονία
Μολδαβία
Εσθονία
Εσθονία
Αστάνα (πρωτεύουσα Καζακστάν)
Όλα ξεκίνησαν το 2002 όταν αποφάσισε να ξεκινήσει με το ποδήλατό του από το Λονδίνο με προορισμό την Αγ. Πετρούπολη. «Είπα στον εαυτό μου να απαθανατίζω ένα αντικείμενο ανά ώρα. Ήταν μια άσκηση για να “ανοίξω τα μάτια μου”» τόνισε σε δηλώσεις του στο RT.

Καζακστάν
Κιργιστάν
Αμπχαζία (Αυτόνομη περιοχή στη Γεωργία)
Καζακστάν
Καζακστάν
Μολδαβία
«Όταν έφθασα στη Λιθουανία, άρχισα να παρατηρώ αυτές τις εκπληκτικές στάσεις λεωφορείου».

Λιθουανία
Κιργιστάν
Ουζμπεκιστάν
Τατζικιστάν
Τουρκμενιστάν
Ουκρανία
Αρμενία
Αυτό ήταν. Το 2003 ταξίδεψε στο Καζακστάν και για τα επόμενα τρία χρόνια παρέμεινε στο κεντρικό τμήμα της Ασίας, αναζητώντας παρόμοιες δομές.

Το 2014 δημοσιεύτηκε το πρώτο βιβλίο με τις απίθανες φωτογραφίες του Christopher Herwig.

ΠΗΓΗ: pronews.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου