Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Λάρισα: Επανέρχεται το πρωινό του Προαστιακού για Θεσσαλονίκη

Χωρίς να θεωρείται απολύτως δεδομένο, λόγω των ποικίλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο σιδηρόδρομος, όλα δείχνουν ότι από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, επανακυκλοφορεί το «κομμένο» πρωινό δρομολόγιο του Προαστιακού από Λάρισα για Θεσσαλονίκη των 7.25. 

Το δρομολόγιο είχε διακοπεί τον Ιούλιο, με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ανακοινώνει τότε, ότι θα επανέλθει στις 14 Σεπτεμβρίου. Το δρομολόγιο, δεν ανακοινώθηκε ακόμα επίσημα, αλλά από την υπηρεσία της Λάρισας θεωρούνταν πολύ πιθανό να επαναδρομολογηθεί, παρά τα πολλά προβλήματα, ειδικά σε τροχαίο υλικό. 

Όμως αποτελεί αίτημα πολλών δημοσίων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών, που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Παλιότερα, είχαν κάνει παραστάσεις διαμαρτυρίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ειδικά για αυτό το δρομολόγιο.  

Ως γνωστό, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ νοικιάζει το τροχαίο υλικό, από τον ΟΣΕ. Λόγω όμως των πολλών ελλείψεων σε προσωπικό και ανταλλακτικά, πολλά τρένα δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν και η ζήτηση αμαξοστοιχιών από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ καλύπτεται σε ποσοστό 60% από τον ΟΣΕ. 

Παρά τις ελλείψεις σε αυτό τον τομέα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωρά στη βελτίωση των υπηρεσιών, όπως τη γρηγορότερη έκδοση εισιτηρίων, μέσω υπολογιστή, σε όλα τα δρομολόγια και στον Προαστιακό. 

Αναβαθμίζονται και οι κάρτες πολλαπλών διαδρομών, που θα έχουν και φωτογραφία του χρήστη, πάντα μέσω κεντρικού υπολογιστή. 

Στόχος η ευελιξία και γρηγοράδα στην έκδοση των εισιτηρίων και η μείωση ή και εξάλειψη της ουράς από τα εκδοτήρια εισιτηρίων των σταθμών. Στη Λάρισα μάλιστα, η προσπάθεια ξεκίνησε, με την προσθήκη προσωπικού, σε ώρες αιχμής, άμεσα. 

Εργαζόμενοι παραμένουν σε επιφυλακή και με ένα τηλεφώνημα βρίσκονται στα γκισέ, όπως γίνεται στα σούπερ μάρκετ , όταν μαζεύεται κόσμος στα ταμεία. Όταν μπει σε εφαρμογή το σύστημα μέσω υπολογιστή, θα αλλάξει και η μορφή και η εμφάνιση των εισιτηρίων.

Έκπτωση 50% 
Σημαντική θεωρούν στελέχη του οργανισμού τη θέσπιση, εδώ και λίγο διάστημα, έκπτωσης 50% σε φοιτητές μόνο των ΑΕΙ, σε αυτή τη φάση, για ταξίδια από τον τόπο κατοικίας τους στον τόπο που σπουδάζουν. Προϋπόθεση αποτελεί η επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας.

ΠΗΓΗ: eleftheria.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου