Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Τουρκία: Σμήνος πελαργών υποχρεώνει αεροπλάνο σε προσγείωση έκτακτης ανάγκης

Αεροπλάνο της Singapore Airlines έκανε προσγείωση ανάγκης στην Κωνσταντινούπολη, όταν σμήνος πελαργών που χτύπησε κατά την απογείωση του προξένησε σοβαρές ζημιές

Ένα Boeing 777-200 που είχε μόλις απογειωθεί από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, αναγκάστηκε να επιστρέψει εσπευσμένα πίσω, καθώς είχε χτυπήσει ένα σμήνος από πελαργούς.

Το αεροπλάνο που μετέφερε 255 επιβάτες και 14 μέλη πληρώματος, βρέθηκε μέσα σε ένα σμήνος από αυτά τα μεγάλα πουλιά κατά την φάση της ανόδου, λίγα λεπτά μετά την απογείωση. Η πρόσκρουση ήταν τόσο δυνατή που κατέστρεψε το ρύγχος του αεροπλάνου, κάτι που υποχρέωσε τους πιλότους να κάνουν αναστροφή και να προσγειωθούν με ασφάλεια ξανά στο Ατατούρκ.

Κανείς από τους επιβάτες δεν έπαθε τίποτα, και αφού φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία της πόλης, έφυγαν με νέα πτήση για τον προορισμό τους. 

Το αεροπλάνο όμως έχει πάθει όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες μεγάλη ζημιά, και θα χρειαστεί να βγει εκτός υπηρεσίας για αρκετό καιρό για επισκευές.
Ενώ αρκετοί υποστηρίζουν ότι η πτήση θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ πιο άσχημα αν αυτά τα πολύ μεγάλα πουλιά δεν χτυπούσαν το ρύγχος του αεροπλάνου αλλά έφθαναν στους κινητήρες του, όπου τα αποτελέσματα θα ήταν μάλλον καταστροφικά. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER