Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Ελβετία: Βάζουν τους Κινέζους τουρίστες σε ξεχωριστά τρένα επειδή... φτύνουν!

Οι Κινέζοι τουρίστες πλημμυρίζουν κάθε χρόνο τις Ελβετικές Άλπεις και, ειδικότερα, το ορεινό τουριστικό θέρετρο στο βουνό Rigi, αλλά, οι Ελβετοί αποφάσισαν να τους βάλουν σε ξεχωριστά τρένα, προκειμένου να θαυμάσουν το τοπίο και να τραβήξουν φωτογραφίες και ο λόγος δεν είναι ότι δεν χωρούν στα τρένα της γραμμής...

Ο επικεφαλής της τοπικής εταιρείας σιδηροδρόμων, Peter Pfenniger, δήλωσε στην ελβετική εφημερίδα Blick ότι το μέτρο ελήφθη λόγω των «διαφορών κουλτούρας» που έχουν οι Ασιάτες και δήλωσε ότι οι Κινέζοι τουρίστες συνωστίζονται στους διαδρόμους των τρένων για να βγάλουν φωτογραφίες ενώ συχνά φτύνουν και στο πάτωμα!

Ο ίδιος ανέφερε ότι από τον Σεπτέμβριο, που αναμένεται μεγάλος αριθμός τουριστών από την Κίνα στο Rigi, θα τοποθετηθούν ταμπέλες στα τρένα που θα μεταφέρουν τους Κινέζους τουρίστες, οι οποίες θα τους εξηγούν πώς να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες...

Σύμφωνα με τον Pfenniger δεν θα απαγορεύεται πάντως στους Κινέζους να χρησιμοποιούν και τα υπόλοιπα τρένα, που προορίζονται για όλους τους άλλους επιβάτες, αν το επιθυμούν.

Η καθημερινή εφημερίδα της Κίνας «Global Times» σε σχετικό άρθρο της αναφέρει ότι οι χρήστες του διαδικτύου στην Κίνα επικρίνουν την απόφαση των Ελβετών για τα ξεχωριστά τρένα στα οποία βάζουν τους Κινέζους τουρίστες και τονίζουν ότι οι Κινέζοι αποφέρουν σημαντικά οφέλη στην οικονομία της Ελβετίας.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER