Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Προκλητική συμπεριφορά και τραμπουκισμοί από υπάλληλους σεκιούριτι του ΟΑΣΘ

Περιστατικό που πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ περιγράφει αναγνώστης του seleo και καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά των υπαλλήλων σεκιούριτι που εργάζονται για τον ΟΑΣΘ.

Αναλυτικά η καταγγελία:
"Το πρωί της Παρασκευής 21 Αυγούστου 2015 και ώρα γύρω στις 09.00 όλοι οι επιβάτες γίναμε μάρτυρες καταχρηστικής και παράνομης συμπεριφοράς από άνδρες σεκιούριτι του ΟΑΣΘ. 

Κάποια στιγμή κατά την διαδρομή του λεωφορείου 11 και με νούμερο 390 μπήκαν μέσα στο αστικό δυο άνδρες σεκιούριτι που έχει αναλάβει τη φύλαξη του ΟΑΣΘ και χωρίς να είναι αρμοδιότητα τους καθώς είναι παράνομο τσακώθηκαν με επιβάτη ο οποίος για κάποιο λόγο (είχε και κάποια έγγραφα μαζί του) δεν θα έκοβε εισιτήριο, μάλιστα και μια κυρία που καθόταν μπροστά τους τους είπε ότι δεν είναι δική τους αρμοδιότητα όμως οι συγκεκριμένοι σεκιουριτάδες είχαν πολύ προκλητικό ύφος επιδιώκοντας να δείξουν ότι έχουν κάποια ισχύ από τη θέση που τους δόθηκε. 

Μη μπορώντας να δεχτώ αυτή τη κατάχρηση εξουσίας πήρα θέση στο ζήτημα και αφού τους είπα με ποιο δικαίωμα κάνουν αυτοί έλεγχο εισιτήριων βλέποντας ότι με αγνοούν τράβηξα μία φωτογραφία στην οποία φαίνονται οι άνδρες της σεκιούριτι αλλά και οι δυο άνδρες που είναι με γυρισμένη την πλάτη τους, είναι κανονικοί ελεγκτές οι οποίοι συμπτωματικά είχαν κάνει έλεγχο λίγο πιο πριν και καθόντουσαν λίγο πιο πίσω και μόλις είδαν την έκταση του θέματος σηκώθηκαν και πήραν θέση και αυτοί. 

Ο ένας από τους δυο σεκιουριτάδες μόλις διαπίστωσε ότι τράβηξα φωτογραφία ήρθε με πολύ αγριεμένο ύφος καταπάνω μου και μου είπε πολύ απειλητικά να του δώσω το κινητό μου. 

Η απάντηση μου ήταν "δεν κατάλαβα θα μου κάνεις και σωματικό έλεγχο;" και ξεκίνησε μια λογομαχία που όμως από την πλευρά των σεκιουριτάδων ήταν φοβερά προκλητική. Μάλιστα το ύφος τους καθ όλη τη διάρκεια της συζήτησης ήταν σαν να έβλεπα δυο μαφιόζους που θέλουν να με δείρουν γιατί θίχτηκε ο εγωισμός τους. 

Αφού είδαν ότι ο τραμπουκισμός δεν περνάει σε μένα μου είπαν ότι θα μου κάνουν μήνυση και να τους ακολουθήσω στο τμήμα στο τέρμα της διαδρομής του αστικού όπου απάντησα ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να με κρατήσουν σε ομηρία και αν θέλουν να καλέσουν τώρα την αστυνομία και μάλιστα θα ζητήσω μάρτυρες στο τμήμα και τους πραγματικούς ελεγκτές (που βρίσκονταν ακόμα στο αστικό) όπως και τον οδηγό. 

Οι ελεγκτές (που μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα να κάνουν έλεγχο) με παρακάλεσαν να μη δώσω έκταση στο θέμα γιατί θα περάσουμε χωρίς λόγο όλη τη μέρα μας στο τμήμα. 

Όμως οι σεκιουριτάδες με εμφανώς θιγμένο τον εγωισμό τους γιατί επανειλημμένα τους κάλεσα σε συμμόρφωση αλλά και για το απειλητικό ύφος το όποιο είχαν καθ όλη τη διάρκεια, όπου μάλιστα είπα πάλι καλά που δε με δείρανε κιόλας... 

Οι ελεγκτές όμως που ενώ είδαν ότι αυτή η κατάσταση δεν έχει σταματήσει κατέβηκαν σε κάποια στιγμή από το αστικό κάτι που το θεωρώ απαράδεκτο. 

Λίγο πριν κατέβω από το αστικό ήρθε ο ένας σεκιούριτι και με ρώτησε που θα το δημοσιεύσω στην απάντηση μου ότι να μην ανησυχεί θα γίνει διάσημος αλλά σκοπός μου δεν είναι να χάσει τη δουλειά του κανένας αλλά θα πρέπει κάποιοι να συμμορφωθούν μου απάντησε "μακάρι να μη γίνει κάτι αλλιώς θα δεις τι θα γίνει"... Εκεί φώναξα "ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΤΩΡΑ;" και κάπως μαζεύτηκαν αλλά μέχρι και τη στιγμή που θα κατέβω με κοιτούσαν σαν να ήταν έτοιμοι να με δείρουν.

Το αστικό ήταν το 11 και είχε το νούμερο 390, έγινε το πρωί της Παρασκευής 21 Αυγούστου και η ώρα ήταν περίπου 09.00. 

Δεν ελπίζω ότι θα αλλάξει μια κατάσταση που έχει ήδη γίνει καθεστώς αλλά αισθάνομαι ότι το περιστατικό αυτό θα πρέπει να ακουστεί." 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER