Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Κίνα: Χάος σε πτήση όταν επιβάτης προσπάθησε να βάλει φωτιά στο κάθισμά του

Χάος επικράτησε την Κυριακή, γύρω στη μία τα χαράματα (τοπική ώρα), σε εσωτερική πτήση της Shenzhen Airlines από την πόλη Taizhou στην πόλη Guangzhou, στην Κίνα. 

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 95 επιβάτες και εννέα άτομα πλήρωμα και λίγο πριν την προσγείωση ένας από τους επιβάτες προσπάθησε να βάλει φωτιά στο κάθισμά του και στην έξοδο κινδύνου του αεροσκάφους.

Ενώ τα εύφλεκτα υλικά, όπως η βενζίνα, το πετρέλαιο και το αλκοόλ, απαγορεύονται στις πτήσεις, ο επιβάτης, του οποίου τα στοιχεία δεν έγιναν γνωστά, είχε στην κατοχή του βενζίνη και έναν αναπτήρα και προσπάθησε να βάλει φωτιά. 

Μέσα στο αεροπλάνο επικράτησε πανικός, τα μέλη του πληρώματος σε συνεργασία με τους ψυχραιμότερους από τους επιβάτες κατόρθωσαν να ακινητοποιήσουν τον επίδοξο εμπρηστή. 

Ο ίδιος είχε προλάβει να βάλει φωτιά στο κάθισμά του και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν να έχει καεί εν μέρει το κάθισμα του εμπρηστή επιβάτη και ένα κομμάτι εφημερίδας.

Δύο από τους επιβάτες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ για την αποβίβαση των επιβατών στο αεροδρόμιο της πόλης Guangzhou, χρησιμοποιήθηκαν οι φουσκωτές τσουλήθρες έκτακτης ανάγκης.

Μόλις το αεροσκάφος προσγειώθηκε αστυνομικοί, που είχαν ειδοποιηθεί από το πλήρωμα, συνέλαβαν τον άνδρα, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν, προς το παρόν, άγνωστα.

Ερωτηματικά όμως εγείρονται για την ασφάλεια του αεροδρομίου της Taizhou, για το πώς κατόρθωσε ο άγνωστος άνδρας να μεταφέρει τα εύφλεκτα υλικά μέσα στο αεροσκάφος. 

Με ανακοίνωσή της η Shenzhen Airlines επιβεβαιώνει το περιστατικό, για το οποίο όμως δεν αναφέρει περισσότερες πληροφορίες. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER