Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Κύπρος: Ζητούν δημόσιες συγκοινωνίες στο κέντρο της Πάφου

Το Σωματείο Φίλοι της Παλαιάς πόλης Πάφου, ζητεί την τροχοδρόμηση απευθείας σύνδεσης της παλιάς πόλης και τους τουριστικούς άξονες με δρομολόγια δημόσιας συγκοινωνίας (ΟΣΥΠΑ) αλλά και να σταματήσει η εκτέλεση δρομολογίων που αποδεδειγμένα δεν προσελκύουν επιβάτες και επιδοτούνται χωρίς λόγο.

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο επιθυμεί να τεθεί σε εφαρμογή και να εκτελεστεί η δικαστική απόφαση για μετακίνηση του κεντρικού σταθμού λεωφορείων από το Λιμάνι καθώς να γίνει σεβαστή η ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου και των φορέων της τοπικής κοινωνίας για μεταφορά του εν λόγω σταθμού, στο κέντρο της πόλης.

Το Σωματείο ζητά όπως η Κυβέρνηση άρει την αδικία που επιδέχονται ντόπιοι και ξένοι μόνο στην Πάφο με το χαράτσι για διπλό εισιτήριο που χρεώνονται σε συγκεκριμένα δρομολόγια, μια αδικία που στοιχίζει τόσο στην τοπική οικονομία αλλά προσβάλλει έντονα το αίσθημα δίκαιας αντιμετώπισης των πολιτών σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις, όπως αναφέρει.

Με δεδομένο ότι από την ευτυχή κατάληξη του δίκαιου αυτού αιτήματος, πολλές θέσεις εργασίας θα κρατηθούν άλλες τόσες θα δημιουργούν και θα τονώσουν την λαβωμένη τοπική οικονομία, το Σωματείο προστίθεται στην ανακοίνωση, αναμένει την καταλυτική και άμεση παρέμβαση του Δήμου.

Παράλληλα, καλεί τον αρμόδιο υπουργό αλλά και τους συνεργάτες του να στηρίξουν την Πάφο, να ικανοποιήσουν το αίτημα για μεταφορά του σταθμού λεωφορείων στο Κέντρο της Πάφου και να ενισχυθεί η σύνδεση τουριστικών περιοχών με την Παλιά Πόλη.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER